Erdoğan’ın bir günü | Baykar’dan yaş çaya, FETÖ’den PKK’ya geniş gündem yelpazesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında dün önce Rize ardından Trabzon'da miting düzenledi. Yepyeni bir destan yazmaya hazırlandıklarını söyleyen Erdoğan bu yıl yaş çay alım fiyatının destek ödemesiyle birlikte yüzde 64 artışla 11 lira 30 kuruş olduğunu açıkladı.

Siyaset 4 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün önce Ankara’da ‘OGM Yangın Söndürme Uçakları ve Helikopterleri Teslim Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, envantere katılan uçak ve helikopterleri inceleyerek, pilotlardan bilgi aldı. Erdoğan, yerli T70 helikoptere ‘Otağ’, yangın yönetiminde önemli bir unsur olarak devreye sokulan ve Türkiye ile birlikte sadece 5 ülkede kullanılan insanlı keşif uçağına da ‘Nefes’ ismini verdi.

Erdoğan, pilotlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara’daki programının ardından Erdoğan, önce memleketi Rize’de ardından Trabzon’da miting düzenledi.

Rize’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde muhalefet vardı. Millet İttifakı’nı eleştiren ve ”Seçim sandığı yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını yeniden açtı” diyen Erdoğan, ”Önlerine gelene cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtıyorlar. Önce 5 kişiydiler sonra 7 oldular bir ara 11’e çıktılar şimdi kaç olduklarını saymayı bıraktılar. 14 Mayıs’a kadar herhalde 15-20 cumhurbaşkanı yardımcısını bulacaklar” dedi.

21 yılda 15 seçim zaferine imza attıklarını hatırlatan Erdoğan, ”Yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz. 14 Mayıs Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç noktası olacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

”Siyasette bugüne kadar Rize’mde böyle bir katılım görmemiştim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs’ın müjdesidir. İnşallah sandıklar patlıyor mu? 14 Mayıs’ta da inşallah bir başka müjdeyi Rize’den alacağız. Aldığım resmi rakamla Rize 80 bin kişi ile burada.

Beraberce 21 yılda 15 seçim zaferine imza attık. Bizden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri 21 yıla sizlerle beraber sığdırdık. Her karışında bir şehit yatan bu aziz vatanı ihanet çeteleri karşısında beraber savunduk. Havalimanından yollara köprülerden tünellere nice yatırımları ülkemize son 21 yılda beraberce kazandırdık.

Bay bay Kemal sen ne yaptın? Senin referansın var mı?

Yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz. Bunun adı şahlanış dönemidir. 14 Mayıs büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacaktır. 14 Mayıs Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç noktası olacaktır.

Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde hayal tüccarlığı yapmadık yalana bulaşmadık, dürüst, samimi olduk. Bu ülke fırıldak tiplerden çok çekti.

Son günlerde bu tiplerin tekrar arzı endam ettiklerini görüyoruz. Seçim sandığı yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını yeniden açtı.

Önlerine gelene cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtıyorlar. Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler dolaştılar, sabah erken kalkanın cumhurbaşkanı yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar. Önce 5 kişiydiler, sonra 7 oldular, bir ara 9’a, hatta 11’e çıktılar. Şimdi kaç olduklarını saymayı artık kendileri bile bıraktılar. 14 Mayıs’a kadar herhalde 15-20 cumhurbaşkanı yardımcısını bulacaklar. Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, bir de elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar.

‘Erdoğan iktidarı verir mi?’‘Erdoğan iktidarı verir mi?’

Yaş çay alım fiyatı 11,3 lira oldu

Bu yıl yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak, 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum.

Bay bay Kemal ve ortaklarına şu soruları sormanızı istiyorum: Yalanı boyamayla doğru mu edeceksin? Akıp giden yılana kardeş mi diyeceksin? Şayet aklına gelir de yolu buraya düşerse bay bay Kemal’e bunları sorun. PKK elebaşılarının niçin kendisini desteklediğini sorun. Kandil’deki teröristler ‘Biz ne AK Parti’yi ne MHP’yi desteklemeyiz. Biz 6’lı masayı destekleyeceğiz.’ diyorlar. Bu teröristlerden bu millete bu memlekete fayda gelir mi? Aile bizde kutsaldır. LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy dilendiğini sorun. Bay bay Kemal LBGT’ci olduğunu biliyoruz İYİ Parti onu da biliyoruz. HDP bunlar hepsi LGBT’ci. Ama AK Parti’nin MHP’nin asla böyle bir sorunu yok. Cumhur İttifakı’nın böyle bir sorunu yok.

Ailemizi yaralamalarına asla müsaade etmeyeceğiz. 75 yaşından sonra niçin kendi mezhep köken bu meseleyi gündeme getirdi?

Fabrikası bile yok dedikleri Togg’un dağıtımına başladık. Milli savaş uçağımız KAAN’ı hangardan çıkardık. Katarlılara sattılar yalanını söyledikleri Arifiye’deki fabrikada Fırtına obüslerini ve Altay tankımızı ürettik ve ordumuza teslim ettik. Ortada gaz maz yok dedikleri Karadeniz gazımızı ülkemize rekor bir sürede getirdik. Gabar’da petrol bulduk. Kaynağı kendi doğalgaz ve petrol gelirlerimiz olan bir Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz.

Bay bay Kemal ve ortakları gibi bu aziz milleti Londra’daki tefecilere el açar duruma asla düşürmeyeceğiz.

14 Mayıs seçimleri bir dönüm noktası olacaktır. 14 Mayıs’ta aynı zamanda Türkiye’nin gelecek asrına da hep birlikte yön vereceğiz; ya terörün başını ezenleri ya da FETÖ’cü ve bölücülerle iş birliği yapanları seçeceğiz. Tercihimizi ya aile kuruma sahip çıkanlar ya da LGBT’yi başımıza musallat edecekler arasında yapacağız. Kandil’dekilerin bayrağı vatanı ezanı yok. Bunlarla beraber yürüyenler CHP, İYİ Parti, HDP ve diğer yavrucuklar. Bunlara 14 Mayıs’ta gereken dersi veriyor muyuz?”

Erdoğan'ın bir günü: 'Onlar Kandil'den biz Allah'tan emir alıyoruz' dedi, petrol müjdelediErdoğan’ın bir günü: ‘Onlar Kandil’den biz Allah’tan emir alıyoruz’ dedi, petrol müjdeledi

Trabzon mitingi öncesi HÜDA PAR’a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün kentte gerçekleştireceği miting öncesi HÜDA PAR broşür dağıtımı için Kahramanmaraş Caddesi’nde stant kurdu. Bu sırada caddeden geçen bazı Trabzonlulardan standa tepki gösterenler oldu. Kısa zamanda büyüyen kalabalık “Ne mutlu Türküm” sloganıyla standa müdahalede bulundu, bu sırada partiye ait pankart kesilerek yere atıldı.

Bölgeye gelen çok sayıda polis standın çevresinde önlem aldı. Güvenlik güçlerinden bazılarının protestoculara “HDP değil onlar” demesi dikkat çekti. Kalabalığın büyümesi ve tepkilerin dinmemesi üzerine stant caddeden kaldırıldı. Standın kaldırılmasının ardından kalabalık dağıldı.

HÜDA PAR standı tepki üzerine kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki durağı Trabzon Meydan Parkı’ydı. Yeni Zigana Tüneli’nin açılış törenine katılan Erdoğan, konuşmasına Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “iktidarımızda fındığın kilosu 4 doların altına düşmeyecek” vaadini eleştirerek başladı: “Fındığın nerede yetiştiğini bilmezler. Fındık üreticisini tahrik etmeye çalışırlar. Bunların söylediklerine inanıyor musunuz? Ömürlerinde çay bahçesine girmemişlerdir, çay üreticisini tahrik etmeye çalışırlar. Her yerde aynı taktiği uyguluyorlar. Ama yabancı çoban misali kimseyi inandıramıyorlar.”

‘Baykar’a bir Allah kuruşu vermedik’

Damadı Selçuk Bayraktar’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Baykar A.Ş. firmasına ‘ihalesiz iş verildiği ve devletin zarara uğratıldığı’ yönündeki iddialara dair de konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Darbelerin, cuntaların, vesayetin terörün gerisinde hep ülkemizi manda tarzı bir yönetimin boyunduruğu altında tutma çabasını görüyoruz. AK Parti bu ülkede gerçekleştirdiği demokrasi ve kalkınma devrimi ile tüm dünyaya bir mesaj vermiştir. Bu mesaj, Türkiye’nin ve Türk milletinin siyasi ve ekonomik özgürlüğüne olan bağımlılığının haykırışıdır. Ülkemizin iftihar vesilesi projelerine, işte hemşeriniz, Sürmeneli Bayraktar ailesine şu anda bunlar saldırıyor mu? İHA’ya saldırıyor mu? SİHA’ya saldırıyor mu? Akıncı’ya saldırıyor mu? Kızılelma’ya saldırıyor mı? Ama tutturamayacaklar. Güya, ben onlara krediler vermişim. Bay bay Kemal, eğer yüreğin el veriyorsa, gerçekten zerre kadar yüreğin varsa, Bayraktar grubuna Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti hükümetinin verdiği bir Allah kuruşu yoktur. Sıkıyorsa, çık açıkla. Yok. Allah rahmet eylesin, Özdemir Bayraktar Bey, zaten devletten bırakın kredi almayı arsa dahi kabul etmedi. Bunlar böyle. Yalan bunlarda ganimet. Ama hesabını ödeyecekler. Biz bu dayatmayla, vesayetle mücadelemizde yüzleştik.”

İddia: 600 milyonluk yardım ve ihalesiz projeler

Baykar’ın hükümet tarafından desteklenerek kendi alanında bir tekele dönüştürüldüğü iddiası epeydir konuşulsa da en son TUSAŞ’ın İHA Sistemleri Mühendislik Bölümü Müdürü Remzi Barlas tarafından gündeme getirilmişti. Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın firması Baykar A.Ş.’nin 600 milyon TL yardım ve ihalesiz olarak projeler aldığını belirterek, “Devlet zarara uğratıldı” demişti.

Kılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar genişKılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar geniş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.