Kılıçdaroğlu’nun bir günü | ’85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım’

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün önce Erzincan sonra İstanbul'da mitingdeydi. Kılıçdaroğlu, seçilirse kendisine oy versin vermesin bütün yurttaşları eşit tutacağının sözünü verdi.

Siyaset 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçime sadece sayılı günler kala miting ve propaganda temposunu yükseltti.

Önce Erzincan’da sonra İstanbul’da halka seslendi. Bir yandan da bir seçim ritüeli haline getirdiği videolarıyla vaatlerini sosyal medya üzerinden duyurmayı sürdürdü.

Erzincan’daki miting kürsüsünde Kılıçdaroğlu’na CHP milletvekili adayları Mustafa Sarıgül ve Ufuk Aktaş eşlik etti.

Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalık bir kitleye seslenen Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan bölümler şöyleydi:

  • “15 Mayıs’tan sonra bütün Türkiye iyi ve güzel olacak. Emin olun bütün Türkiye’de huzur olacak. Bütün Türkiye’de bereket olacak. Siyaset asla sert dil kullanmayacak. Sözüm söz, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Ayrımcılık yapmayacağım, oy verdi vermedi diye insanları bölmeyeceğim. Kimliklerinden, inançlarından, yaşam tarzlarından ötürü hiç kimseyi ayrıştırmayacağım. İnsan insandır ve başımın üstünde yeri vardır.”
  • “Söz veriyorum söz. Anadolu’nun her köşesinde fabrikalar olacak. Anadolu’da insanlar çalışacak. Burada bir ara Sümerbank’ın iplik ve dokuma fabrikası vardı. Binlerce insan çalışırdı orada. O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Milliyetçilik kendi ülkesine hizmet etmektir. Kul hakkı yemeyeceğim, yedirmeyeceğim. Onlar yandaşları için çalışıyor.”

Belediye başkanlarına 7 maddelik talimat

  • İki grupla karşı karşıyayım. Birincisi beşli çete. Dünyanın paralarını götürdüler. Yuh çekmeyeceksiniz, helal oylarınızı kullanıp demokratik yollarla otoriter yönetimi göndereceğiz. Uyuşturucu baronları, onların kökünü kazıyacağım kökünü. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım diyebiliyorlar mı? Kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim diyebiliyorlar mı? Söyleyemiyorlar. Ben onların nasıl malı götürdüklerini biliyorum.
  • Belediye başkanlarımıza yedi madde verdim. Ayrımcılık yapmayacaksınız. Bize dediler ki sosyal yardımları kaldıracak, niye kaldıralım? İstanbul’da Ankara’da sosyal yardımları 4 kat artırdı. Allah nasip eder iktidara gelirsem, hiçbir fakir ailenin sosyal yardımı kesilmeyecek. Fakir ailelerde kadının banka hesabına para yatıracağız, asgari ücretten az olmayacak. Fakir olduğunu sadece devlet bilecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

‘Sinan Ateş’in dosyasını seçim sonrasına bıraktılar’

  • Vay efendim parayı nereden bulacaksın diye bağırıyorlar. 27,5 yıl devlete çalıştım. Bütçe nasıl yapılır, para nasıl toplanır tasarruf nasıl yapılır kaynaklar nerelere harcanır 27,5 yılım bununla geçti. Bir söz verdiysem onun hesabını kitabını yapmışımdır. Şunları açık ve net söylüyorum beşli çetelere gelince para var, vergisini ödüyorsunuz bir de geçmediğiniz köprünün o parasını istiyorlar, emekliye gelince para yok. Beşli çetelerden alıp size vereceğim. Efendim bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Ya siz kim milliyetçilik kim? Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk milliyetçiliğidir. İki kırmızı çizgimiz var, vatanımız ve bayrağımız. Nokta.
  • Şimdi dosyasını seçimden sonraya bıraktılar. Sinan Ateş’in katillerini bulacağım, kulaklarından tutacağım ve yargıya teslim edeceğim. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir. O tank palet fabrikasını da Katar’dan alacağım ordumuza teslim edeceğim.

Depremzedelere seslendi: Yalanlara inanmayın!

Seçim gündeminin sıcağıyla 6 Şubat Maraş depremi ve sonrasında yaşanan bir dizi depremde mağdur olan yurttaşların çektiği sıkıntıların unutulduğuna dair sosyal medyadan uyarılar yükselirken, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni videosunda bu konuya değindi.

“Depremzedelerin Anayasal Hakkı” başlıklı yeni bir video yayınlayan ve depremzedelere seslenen Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgesinde atıkları gelişigüzel temellerle depremzedenin parasını kendi çetelerine çantacılarına ihalecilerine transfer etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Twitter’dan paylaştığı yeni videoda “Sakın ola ‘CHP gelirse temeli atılan konutlar yapılmaz’ diyenlere inanmayın. Yalan söylüyorlar, açıkça yalan. Yapmak zorundayız zaten, anayasa emrediyor. Onlar anayasa falan tanımazlar ama biz devleti kuran partiyiz. Bizde anayasaya uyulur” dedi.

“Anasaya göre devlet evi yıkılan vatandaşını 20 yıl borca bağlayamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, evi yıkılan vatandaşına ücretsiz konut sağlamak zorundadır ve de çok şükür bu güçtedir. Bu devletin depremzedeye konut borcu var, ve onu biz ödeyeceğiz. Depremzedelerimizin evlerini iş yerlerini yeniden inşa edeceğiz. Ve tek kuruş almayacağız” sözünü veren Kılıçdaroğlu, ayrıca depremin vurduğu bölgelere yapılacak tüm yatırımlar için özel teşvikler sunacaklarını söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun o paylaşımı:

Erdoğan’ın miting afişine tepki gösteren depremzede KYK yurdundan atıldı Erdoğan’ın miting afişine tepki gösteren depremzede KYK yurdundan atıldı 

Merakla beklenen İstanbul mitinginde yağmura rağmen büyük ve coşkulu kalabalık

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün en önemli programı, kuşkusuz İstanbul mitingiydi. İstanbul Maltepe’de arada serpiştiren yağmura ve programdaki rötarlara rağmen on binlerce yurttaş, 6’lı masanın mitingi için alanda buluştu.

Kılıçdaroğlu’nun dışında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı miting, adeta Millet İttifakı’nın seçime 8 gün kala gövde gösterisi oldu.

Mitingdeki konuşmaları, 10 Haber muhabirlerinin alandakilerle yaptıkları sohbetleri de kattıkları gözlemlerini ve haberin diğer tüm ayrıntılarını bu linkten okuyabilirsiniz.

Bu da O’nun çılgın projesi: Türkiye’yi Çin’e bağlayacak!

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul mitinginin ardından sosyal medya hesabından önce “en stratejik, en görkemli projemizi açıklayacağım. Dünya düzenindeki yerimizi değiştirecek, Türkiye’yi en üst lige taşıyacak projemizi duyacaksınız” diyerek saat verdi, ardından “Ne Batı ne Doğu, bu Türk’ün Yolu” açıklamasıyla bir video yayımladı.

Videoda, “Ben doğu-batı diye ayırmam. Türk devletinin menfaatleri neredeyse orada olurum. Açıklayacağım proje, Türk devletinin gerçek manada Türk dünyasıyla buluşma projesidir. Türkiye’nin Türk dünyasıyla geç başlayan ama yavaş yavaş sağlıklı bir zemine oturmaya başlamış ilişkilerini arşa çıkaracak projedir bu” diyen Kılıçdaroğlu, “çılgın projesi”ne dair özetle şunları söyledi:

‘Tarihi İpek Yolu’nu canlandıracağız’

“Tarihi ipek yolunu canlandıracağız. Yani Türkiye’yi Çin’e bağlayacağız. Hızlı, yeni bir ticaret taşıma koridoru, yani otoban açacağız. Bu koridor boyunca yüksek kapasiteli kara yolu ile çift hat demir yolu altyapısı oluşturacağız. Tarihi ipek yolu otobanı ve demir yolu yaklaşık 5 bin 500 km uzunluğunda olacak.

Şimdi düşünün, Türkiye’den Gürbulak ve Kapıköy’den çıkarak, İran’da Tebriz ve Tahran’ı, Türkmenistan’da Aşkabat’ı, Özbekistan’da Taşkent’i ve Kazakistan’da da Almatı’yı geçerek Çin’e varacaksınız. Böylece kuzeyde Gürbulak ve Çin’in koridor üzerindeki ülkelerin Avrupa ve Karadeniz limanlarına, güneyde ise Kapıköy ile Mersin ve İskenderun limanlarına bağlantısı sağlanacak.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.