Şampiyonlar ligi kapışmasında kazanan Milanolular

İtalya’da Napoli’nin şampiyonluğu sonrası gözler Şampiyonlar Ligi potasındaki amansız yarışa çevrildi. İlk 7 sıradaki 4 takımı karşı karşıya getiren iki maçta gülen Milano takımları Inter ve Milan oldu.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Milano ekipleri Roma takımlarını yenmeyi başardı.

Serie A’da şampiyonluk yarışı erken sonlanmış ve Napoli 33 yıllık hasrete son vermiş olsa da ligdeki Şampiyonlar Ligi potası savaşı iyice kızıştı. Beş, altı ve yedinci sıradaki takımların aynı puanla başladığı haftada ikinci Lazio ve dördüncü Inter, altıncı Milan ve yedinci Roma ile karşılaştı.

Günün ilk heyecanında Milan, evinde Lazio’yu ağırladı. Hafta içi Inter’le Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk ayağında karşılaşacak olan Milan’da büyük çaplı bir rotasyon olmaması maçın önemini kanıtlar nitelikteydi. Ev sahibi ekip 17. dakikada formda orta saha oyuncusu Ismael Bennacer ile öne geçti. Milan 29’da Theo Hernandez ile farkı 2’ye çıkardı. Ev sahibi yakaladığı avantajı maç boyunca korudu, Lazio rakip kaleye isabetli şut çekemedi. Roma ekibi 64 puanda kaldı, Milan 61 puana yükseldi.

Napoli şampiyon: Olacak iş mi?Napoli şampiyon: Olacak iş mi?

Arka direk Dimarco

Milan’ın galibiyeti sonrası Inter-Roma maçı daha da önem kazandı zira 60 puandaki Inter’in de 58 puandaki Roma’nın 3 puan alması zorunluydu. Maça etkili başlayan Inter, istediği gole 33. dakikada kavuştu.  Denzel Dumfries’in arka direğe kesti iyi ortaya vuran Federico Dimarco bu sezon ligde 3. golünü attı. Inter’i rahatlatan gol ise 74’te Belçikalı Romelu Lukaku’dan geldi. Inter maçı 2-0 kazandı ve puanını 63’e yükselterek hem yerini korudu hem de Lazio’ya yaklaştı. Roma’nın ligdeki galibiyet hasreti ise 4 maça çıktı.

Serie A’da günün diğer sonucu:

Cremonese – Spezia 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.