Bir organize saldırı da Trabzon’da

Erzurum’da İmamoğlu’nun mitingine düzenlenen saldırıdan birkaç saat sonra bir saldırı haberi de Trabzon’dan geldi. Seçim için kurdukları stanta saldırılan CHP’liler saldırganların Bozkurt ve rabia işareti yaptığını söyledi.

Siyaset 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Erzurum’dan saatler sonra Trabzon’da da tehlikeli bir seçim gerginliği tırmandı.

Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi’nde önce CHP’nin seçim standının hemen karşısına Ak Parti standı kuruldu. Ardından Ak Parti standı önünde biriken bir grup CHP standına yürüyerek tartışma başlattı.

CHP’liler gerginliğin tırmanması ve AKP standına servis araçlarıyla bir grup insan getirildiğini öğrenmeleri üzerine stanttaki çalışmayı sonlandırdı.

Ancak gerginliği sonlanması için bu da yeterli olmadı. Alandan alkış yaparak ayrılmak isteyen CHP teşkilatının Maraş Caddesi’nde Zorlu Grand Otel’i önünde yaklaşık 200 kişilik bir grup önünü kesti.

Grup, bozkurt ve rabia işaretleri yaparak ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı.

Standın bulunduğu alanda biriken grup ile önlerini kesen grup arasında kalan CHP Trabzon Teşkilatı, daha sonra alandan uzaklaştı.

Yaşanan saldırının ardından sosyal medyada o anların videosunu paylaşan CHP birinci sıra Trabzon Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez,  HalkTv’ye verdiği demeçte olayı şöyle anlattı:

‘AKP’li yöneticilere elimi uzattım ama…’

“Onlar bizi basmaya gelmişler. Bunu yapan Trabzon halkı değil. Kaybettiklerini anladılar ve eşkiyalık yapıyorlar.  CHP Gençlik Kolları ekibimiz bizim adaylarımızı Maraş Caddesi’nde meşalelerle karşıladılar. Bizim standımızın karşısında AKP’nin standı da vardı. 2-3 kişi vardı AKP’nin standı. Ben onların yanına giderek başarı diledim. Zaman sonra bizim standa ilgi olmasıyla beraber AKP standında birden çoğalma oldu. Sürekli minibüsle gruplar gelmeye başladı. Bize bununla ilgili haberler geldi. Bozkurt ve rabia işaretleri yaparak bizi taciz etmeye başladılar. Biz hep güldük ve hiç muhatap olmadık. Biz ‘hadi çocuklar toparlanalım’ diyerek standımızı kaldırdık. Hep beraber alkış yaparak seçim koordinasyon merkezimize doğru yürümeye başladık. Yürüdüğümüz yerde karşımıza doğru 250-300 kişilik bir grup gelmeye başladı. Önlerinde bir engelli vatandaşımız, AKP il ve ilçe başkanlarını ilk anda gördüm. Engelli arkadaş üzerime doğru yürüdü. İl ve ilçe başkanına elimi uzattım ama hiç oralı olmadılar. Bunun üzerine ellerimle ittim o grubu ve arkalarına düştüm. Arkadan yandaki milletvekili arkadaşımıza ve Gelecek Partisi il başkanımıza saldırmaya başladılar. Ben önceki dönem milletvekili Bahar hanıma seslenerek ‘engel olun bu duruma’ dedim. İl ve ilçe başkanları provokasyon yapanlardır. Onlar bizi basmaya gelmişler. Önde bir grup arkadan bir grup bizi sıkıştırdılar. Bunu Trabzon halkına bağlamak doğru değil. Bu çetelerin yaptığı bir harekettir ve halkan hiç destek alamadılar.”

Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, o tehlikeli anların videosunu, sosyal medya hesabından “Kaybedeceğini anlayan, siyasi çetecilik anlayışıyla hareket eden AKP Trabzon İl Başkanı, Ortahisar İlçe Başkanı, Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Milletvekili adaylarının başını çektiği demokrasi düşmanlarının provokasyonlarına karşı sevgi, barış ve kardeşlik kültürünü büyütmeye devam edeceğiz” notuyla paylaştı.

 

Erzurum’da demokrasi taşlandıErzurum’da demokrasi taşlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.