Bitmiyor… Kadın siyasetçiyi öldürdü, oğlunun mezarında intihar etti

Türkiye’de dün iki kadın daha birlikte oldukları erkekler tarafından öldürüldü. Antalya’da Ercan Akdağ eşi Saibe Akdağ’ı keserle döverek öldürdü, suçunu itiraf etti. Emekli polis Tuncay Gülenç de Sakarya’da bir kadın siyasetçiyi tabancayla öldürdü ve intihar etti.

Gündem 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Kadın cinayetleri Türkiye’nin en derinden kesen sosyal sorunlarından biri. Son 21 yılda en az 7 bin 990 kadın öldürüldü. 2002’de öldürülen kadın sayısı 66 iken, 2007 ve 2009 yıllarında bu sayı binin üzerine çıktı. 2020’de 300, 2021’de 280, 2022’de ise 334 kadın öldürüldü. 2023’ün Ocak ayında 31, Şubat ayında 11 kadın öldürüldü. 2023’nin aynı döneminde 37 kadının ölümü ise ‘şüpheli’ olarak kayıtlara geçti.

Resmi adıyla Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açıldığı için uluslararası alanda İstanbul Sözleşmesi ismiyle anılıyor.

Türkiye, kadına yönelik şiddet sorununa dair bugüne kadar hazırlanmış en kapsamlı uluslararası sözleşme olarak bilinen belgeyi ilk imzalayan ülkelerden biriydi. Ancak Türkiye, Mart 2021’de alınan Cumhurbaşkanı kararıyla tek taraflı olarak sözleşmeden çekildi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Candan Yüceer, bu tarihten itibaren en az 603 kadının öldürüldüğünü, 464 kadının ise şüpheli şekilde hayatını kaybettiği belirtti.

Eşini keserle döverek öldüren Ercan Akdağ ifadesinde suçunu itiraf etti

Eşini keserle döverek öldürdü

Dün Antalya’da kavga ettiği eşi Saibe Akdağ’ı (37) keserle döverek öldüren Ercan Akdağ (39), çağırdığı sağlık ekiplerine eşinin düştüğünü söyledi. Gözaltına alınan Akdağ, polisteki sorgusunda suçunu itiraf edince tutuklandı.

Aksu Gençlik Merkezi’nde çalışan Saibe Akdağ ile eşi Ercan Akdağ arasında Macun Mahallesideki evlerinde 6 Mayıs günü saat 18.30 sıralarında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Ercan Akdağ, evdeki keserle eşine vurdu. 3 çocuk annesi Saibe Akdağ kanlar içinde yere yığılınca Ercan Akdağ, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp sağlık ekibi çağırdı.

Akdağ, eve gelen sağlıkçılara, eşinin düştüğünü ve kafasının kırıldığını söyledi. Saibe Akdağ, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Akdağ’ın cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından şüpheli olarak sorgulanan Ercan Akdağ, kavgada eşi Saibe Akdağ’ı keser ve sapıyla dövdüğünü itiraf etti. Ercan Akdağ, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emekli polis Tuncay Gülenç, Emine Ercandoğdu’yu öldürdükten sonra oğlunun mezarına gitti ve intihar etti

Bağ evinde katletti

Ayrıca Gelecek Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Ercandoğdu, birlikte yaşadığı Tuncay Gülenç tarafından tabancayla öldürüldü.

Olay önceki gece saatlerinde Yukarı Hüseyinşeyh Mahallesi’nde meydana geldi. Gelecek Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Ercandoğdu, emekli polis olduğu öğrenilen Tuncay Gülenç tarafından bağ evinin önünde tabancayla ateş edilerek katledildi.

Gülenç, daha sonra geçen yıl 30 Mart’ta ölen oğlu Gökmen Gülenç’in (26) mezarı başına gitti. Gülenç, burada tabancayla kendini vurup, yaşamına son verdi.

Cenazeler, otopsi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü’ne götürüldü. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gelecek Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Toğay, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“İl Başkan Yardımcım, çalışma arkadaşım, can yoldaşım. Emine Ercandoğdu’yu kaybetmenin üzüntüsünü içerisindeyim. Kelimeler kifayetsiz… Seni asla unutmayacağız. Başta evlatları olmak üzere Ailesine ve Gelecek camiamıza başsağlığı dilerim. Mekanın cennet olsun.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dilek İmamoğlu da cinayete “Bekleyecek bir dakikamız bile yok” sözleriyle sosyal medyadan tepki gösterdi.

Annesi öldürüp gardıroba saklamıştı: Yerleri temizledim, o gece evde kaldımAnnesi öldürüp gardıroba saklamıştı: Yerleri temizledim, o gece evde kaldım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.