Mehmet Şimşek Erdoğan’ın Batman gezisine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman gezisine, iktidarın ekonomide görev vermek istediği eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Siyaset 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son zamanlarda eski ekonomi bakanlarından Mehmet Şimşek ile bir araya gelmesi siyaset kulislerini hareketlendirmişti. Erdoğan ile iki kez görüşen Şimşek’in siyasette aktif rol almak istemediği, ekonomi programlarına katkı sağlayabileceği belirtilmişti.
Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şimşek, Erdoğan’ın Batman mitingi için kendi doğup büyüdüğü bu kente geldi. Şimşek, miting öncesinde eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’la bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.
Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 20 Mart günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Parti Genel Merkezi’nde görüşmüştü. Erdoğan’ın görev teklif ettiği Şimşek, ‘aktif siyaseti düşünmediğini’ açıklayarak teklifi reddetmişti. Erdoğan’la görüşmesinin ardından konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şimşek, şunları kaydetmişti:
“Sn. Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum.”
Öte yandan Mehmet Şimşek’in yapılan teklifi kabul edeceğinden emin olan Ak Parti yöneticileri basın açıklaması için kürsü de kurmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nisan ayında tekrar konu hakkında açıklamalarda bulunarak “Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Mehmet Şimşek’in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor” ifadelerini kullanmıştı. Ancak nasıl bir görev alacağına ilişkin net bir açıklama yapmadı.

Mehmet Şimşek dedikodusu bitmiyor: Seçim yaklaştı, 'ekonomiyi güçlendirme' yarışı hızlandıMehmet Şimşek dedikodusu bitmiyor: Seçim yaklaştı, ‘ekonomiyi güçlendirme’ yarışı hızlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.