Sedat Peker’in avukatından ‘Ali Yeşildağ’ açıklaması

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski koruması Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ’ın iddiaları üzerine açıklama yaptı. Barkın, Peker'in Yeşildağ ile bir ilgisi olmadığını belirtti.

Gündem 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Sedat Peker cephesinden Ali Yeşildağ’ın iddialarıyla ilgili bir açıklama geldi. Yeşildağ’ın Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesine yönelik iddiaları gündem olmuştu.

Türkiye dün 'Erdoğan 1 milyar dolar rüşvet aldı' diyen bir videoyu konuştu, akşamına video yasaklandıTürkiye dün ‘Erdoğan 1 milyar dolar rüşvet aldı’ diyen bir videoyu konuştu, akşamına video yasaklandı

Peker’in avukatı Barkın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Yeşildağ ile Peker’in bağlantısı olmadığını belirtti. Barkın, “Ali Yeşildağ adına açılmış olan Ali Yeşildağ hesabında, kendisini müvekkilim Sedat Peker ile ilişkilendirilmeye çalışarak Muharrem İnce ya da başka konularda yapılan paylaşımlar, ahlaksızlıkta yeni bir aşamadır” dedi.

Barkın devamında, “Amaçlardan birinin de müvekkilimi, tecrit halini deldiği görüntüsü yaratarak, hukuki sıkıntıya sokmak olduğu kanaatindeyiz. Bu kalleşliktir. Sedat Peker’in, kendisi ya da başkası üzerinden bir paylaşım yapabilmesi, hukuku bilen herkesin artık net görebildiği biçimde, olanaklı değildir” diye belirtti.

Sedat Peker ise Avukat Ersan Barkın’ın mesajını “retweet” yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.