6 dakikada 600 bin liralık hırsızlık

Tuzla'daki bir şantiyeye giren 10 kişi 6 dakikada 600 bin TL'lik hırsızlık yaptı. Bekçinin kahvaltıya girmesini fırsat bilen hırsızların bazıları şantiye yelekleri de giymişti.

Gündem 12 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Tepeören Mahallesi’nde İSKİ’ye ait bir şantiyeye 9 Mayıs günü sabah 06.00 sıralarında kapalı kasa bir minibüs girdi. Minibüsteki kişiler şantiye sahasına girdi ve bunlardan bazıları inşaat yelekleri giymişti. Elleri eldivenli, yüzleri de kar maskesiyle kapalı toplamda 10 kişilik grup şantiyedeki inşaat malzemeleri ve lastiklerin bulunduğu depo ve konteynerlere yöneldi.

Hırsızlar, kilitli kapıları levye ile kırdı ve girdikleri yerde bulunan 25 adet kullanılmamış araç lastiği ve 6 adet hiltiyi 6 dakikada minibüse yükleyerek hızlıca uzaklaştı. Bu sırada hırsızlığı fark eden şantiye işçileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Şantiye sorumlusu Ufuk Gürbüz, şantiye bekçisinin saat 06.00 sıralarında kahvaltı yapmak için yemekhaneye geldiğini o sırada da beyaz minibüs ile kar maskeli kişilerin şantiyeye giriş yaptığını anlattı. Ufuk Gürbüz, “İçerde bulunan kullanılmamış lastik ve hiltileri alarak 6 dakika içerisinde şantiyeyi terk ediyorlar. Şantiyede çalışan arkadaşlarımız uyudukları için durumu fark etmemişler. Profesyonel bir hırsızlık, yetkililerden bu hırsızların yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Toplamda 600 bin TL bir zararımız var. Polis ekiplerine başvurumuzu yaptık. Suçluların yakalanmasını istiyoruz” dedi.

'Okuyacağız' dediler altınları çaldılar‘Okuyacağız’ dediler altınları çaldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.