Erzurum saldırısında gözaltına alınan 4 kişi daha serbest

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine saldırıya ilişkin gözaltına alınan 4 kişi daha serbest bırakıldı. Bundan önce gözaltına alınan 24 zanlı daha gözaltına alınmıştı ve aynı şekilde serbest bırakılmıştı.

Gündem 12 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 3 gün önceki Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlendi. İmamoğlu mitinge katılan vatandaşlar da atılan taşlar nedeniyle yaralanınca mitingi yarıda keserek bölgeden uzaklaştı. Bunun ardından Emniyet ve Vali’yi gerekli önlemleri almamak ve saldırganları durdurmamakla suçlayan İmamoğlu yaralılarla da bir araya geldi.

Öte yandan saldırı sonrası gözaltına alınanlar da teker teker serbest bırakıldı. Daha önce gözaltına alınan 24 zanlıdan 22’si çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla, 2’si ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Kamera kaydı incelemelerinde tespit edilen 4 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Bu 4 şüpheliden 2’si adli kontrol şartıyla, 2’si savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Erzurum’daki saldırıda burnu kırılan Talip Bingöl: Polisler hiçbir şey yapmadıErzurum’daki saldırıda burnu kırılan Talip Bingöl: Polisler hiçbir şey yapmadı

Gözaltına alınanlardan biri ise dikkat çekmişti. Yeni Şafak Gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da taşlı saldırıda bulunanlar arasında Merkez Komutanlığı’nın istihbarat biriminde görevli Uzman Çavuş Muhammet Akif Keleş isimli bir askerin olduğunu duyurmuştu. FETÖ’den hakkında işlem yapılan Muhammet Akif Keleş’in hala aktif görevde olduğu ve FETÖ’den işlem görmesine rağmen pasif bir birime atanmadığı belirtilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, olayın ardından yaptığı açıklamada şüphelinin sözleşmesinin feshedildiğini duyurmuştu.

Erzurum saldırısı gündemde önemli bir yer kaplamış iktidar kanadından provokasyonu yapanın İmamoğlu olduğu savunulmuştu. Muhalefet ise saldırıları kınamış ve halkı sükunete davet etmişti.

Erzurum saldırganları arasından istihbaratçı çıktı: İnsanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattım... Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi: FETÖ'den soruşturulmuşErzurum saldırganları arasından istihbaratçı çıktı: İnsanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattım… Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi: FETÖ’den soruşturulmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.