JPMorgan: ABD borç tavanı anlaşmazlığı mali panik yaratabilir

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kongre liderleri ile cuma günü yapacağı borç limitine ilişkin görüşme gelecek haftaya ertelenirken, JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon ABD borç tavanı ve olası bir ABD temerrüdü konusundaki kongre anlaşmazlığının mali panik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Ekonomi 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Beyaz Saray yetkilileri, ABD Başkanı Joe Biden’ın 4 Kongre lideriyle yapacağı ve cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan borç limiti görüşmesinin gelecek haftaya ertelendiğini duyurdu. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy de söz konusu ertelemenin borç limiti görüşmelerinin başarısız olduğu anlamına gelmeyeceğini savundu.

Bu arada JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, ABD borç tavanı ve olası bir ABD temerrüdü konusundaki kongre anlaşmazlığının mali bir panik yaratabileceği uyarısında bulundu. Punchbowl News’a konuşan Dimon,internet sitesinde “Panik mutlaka mantıklı bir şey değildir. İnsanlar paniğe kapılır ve 2008-2009 da insanların paniğe kapıldığını gördük. Gerçekten kaçınmak istediğiniz şey budur” dedi.

Dimon, içinde bulunulan siyasi durum nedeniyle zarar verici ekonomik sonuçları olacak bir hata yapılması olasılığını yüksek olduğunu ifade etti. Dimon “Bu durumdan kurtulacağımızı umuyorum” diye konuşurken, federal borçlanma tavanı uygulamasının tamamen kaldırılması çağırısını da tekrarladı.

Yellen: Temerrüde düşmek ABD'nin uluslararası liderliğine zarar verirYellen: Temerrüde düşmek ABD’nin uluslararası liderliğine zarar verir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.