En yaşlı vahşi aslanı köylüler mızrakla öldürdü

Dünyanın en yaşlı aslanı Loonkito, yiyecek bulmak için parktan çıkıp köye girince Kenya'da köylüler tarafından mızrakla öldürüldü. Loonkito, ortalama aslan yaşı 13'ü geride bırakmış ve 19 yaşına ulaşmıştı.

Çevre 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Loonkito, 19 yaşında öldürüldü.

Kenya Doğal Yaşam Servisi Sözcüsü Paul Jinaro, 19 yaşındaki erkek aslan Loonkito’nun ülkenin güneyindeki Amboseli Ulusal Parkı’na sınır olan Olkelunyiet köyünde 10 Mayıs akşamı öldürüldüğünü açıkladı.

Jinaro, çelimsiz ve yaşlı olarak tarif ettiği aslanın, yiyecek bulmak için Amboseli Ulusal Parkı’ndan çıktığını ve köye girdiğini söylerken, köylüler tarafından mızrakla öldürüldüğünü kaydetti.

Aslanları koruma kuruluşu Lion Guardians, Loonkiito’nun ekosistemdeki ve muhtemelen Afrika’daki en yaşlı erkek aslan olduğunu açıkladı. Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na (WWF) göre vahşi doğada ortalama ömürleri 13 yıl olan aslanların çoğu Afrika’da ve bir kısmı da Hindistan’da yaşıyor.

10'ca bilim arasından: Kabuslardan yapay ete haftanın 10 bilim haberi10’ca bilim arasından: Kabuslardan yapay ete haftanın 10 bilim haberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.