Rekor satış: 6 milyar dolarlık takım

NFL takımlarından Washington Commanders, 6 milyar dolar karşılığında alıcı buldu. Amerikalı yatırımcı Josh Harris, kulübü Dan Snyder’dan almak adına anlaşma sağladı.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Commanders rekor fiyata satıldı.

Amerikan sporlarındaki spor kulüpleri, son derece değerli birer markaya dönüştür. Organizasyonların yayın gelirleri, sponsorların sağladığı uçuk ekonomik rahatlıkla beraber yapılan büyük yatırımlar, yatırımcılar adına karşılığın katbekat alındığı bir işe dönüşüyor. Söz konusu işteki son alışveriş başkentte yaşandı.

Dan Snyder ve eşi Tanya’nın 1999’da 750 milyon dolar karşılığında satın aldığı Commanders, Josh Harris ve bir grup yatırımcı tarafından 6 milyar dolara satın alındı. Harris’in grubunun içinde NBA efsanesi Magic Johnson ve milyarder Mitchell Rales gibi isimler de yer alıyor.

Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!

Harris’in tek yatırımı Washington Commanders değil. Yatırımcı, NBA takımlarından Philadelphia 76ers ve NHL takımlarından New Jersey Devils gibi organizasyonların da ortağı. Harris aynı zamanda NFL takımlarından Pittsburgh Steelers’ın küçük bölümüne sahip. Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace’da da payları bulunuyor. Commanders satışının gerçekleşmesi için 32 kulüp sahibinin dörtte üçünün onayı gerekiyor. Bu onayın alınması adına yapılacak toplantı 22-24 Mayıs tarihlerinden Minneapolis’te gerçekleşecek. NFL kurallarına göre Harris, Commanders’ın alımını tamamlarsa Steelers’ta bulunan haklarını satmak durumunda kalacak.

Washington Commanders’ın ismi 2020 Temmuz ayında değiştirilmişti. O tarihe kadar Washington Redskins olarak mücadele eden takım, eski ismin yerli Amerikalılara karşı ofansif dil içerdiği için o dönemli Black Lives Matter hareketinin de etkisiyle Washington Football Team olarak değişmişti. 2022 Şubat ayında ise takım, Commanders ismini almıştı.

Yıldızlar 56 yıl önce Türkiye'de böyle parladıYıldızlar 56 yıl önce Türkiye’de böyle parladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.