Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde zafer Bonn’un

Spor 15 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bonn, TJ Shorts önderliğinde zafere koştu.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde İspanya hegemonyasını yıkan Telekom Baskets Bonn ve Hapoel Jerusalem’de Malaga’daki finalde karşı karşıya geldiler. Maçın ilk çeyreğinde tam bir final maçı kuraklığı yaşandı. İki sert savunma birbirini zorladı ve Bonn çeyreği 14-7 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber açılan hücum performansıyla beraber Bonn üstünlüğünü korudu. Devre 37-28 Alman ekibinin üstünlüğüyle geçildi.

Soyunma odasından daha iyi dönen taraf İsrail temsilcisi Jerusalem oldu. Hapoel 7 sayılık fark yarattı ve son bölüme 57-55 girildi. TJ Shorts’un etkili oyunu, Bonn’un üstünlüğü korumasını sağladı. Telekom Baskets Bonn, maçı 77-70 kazandı ve tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzandı.

Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en değerli oyuncusu seçilen TJ Shorts, maçı 29 sayıyla tamamladı. Telekom’da Javantae Hawkins 13, Sebastian Herrera 11 sayıyla oynadı. Hapoel’de Levi Randolph 27 sayı üretti ancak bu performans şampiyonluk için yeterli olmadı.

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattıTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattı

Günün ilk maçında ev sahibi Unicaja Malaga’yı 84-79 mağlup eden Lenovo Tenerife turnuvayı 3. sırada tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.