Liverpool Şampiyonlar Ligi aşkına Leicester’ı yedi bitirdi

Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için ilk dörde girmek isteyen Liverpool, Leicester'ı 3-0 yenerek üst üste 7. galibiyetini aldı. Çağlar Söyüncü'nün forma giydiği Leicester ise son iki haftaya küme düşme bölgesinde girdi.

Spor 16 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Premier Lig’de son derece kötü bir sezon geçiren Liverpool’a Nisan ayında Jurfen Klopp eli değdi. Klopp’un taktik anlayışını değiştirdi. Sağ bek Alexander-Arnold’u orta sahaya çeken Klopp’un Liverpool’u Leeds United’ı 6-1; Nottingham Forest’ı 3-2; West Ham United’ı 2-1; Tottenham’ı 4-3; Fulham’ı ve Brentford’u 1-0 yendikten sonra kümede kalma savaşı veren Leicester City’ye konuk oldu.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü’nün maç kadrosunda yer almadığı Leicester karşısında kırmızılar Curtis Jones’un 33 ve 36. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti. 71’de Trent Alexander-Arnold’un müthiş frikik golüyle farkı üçe çıkaran Liverpool Power Stadı’ndan 3 puanla ayrıldı. Maçta 3 golde de asisti Liverpool’un Mısırlı futbolcusu Mohamed Salah yaptı.

Manchester United için iki aday kaldı: Şeyh ve Sir!Manchester United için iki aday kaldı: Şeyh ve Sir!

Galibiyet serisini 7 maça çıkaran Liverpool 65 puanda ve maç fazlasıyla Şampiyonlar Ligi potasındaki Newcastle United ile Manchester United’ın hemen 1 puan arkasında. Leicester City ise 30 puanda kaldı ve düşme hattından bu hafta da kurtulamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.