The Prodigy ile eski günleri yâd edeceğiz

Farklı türleri harmanlayan tarzlarıyla dikkat çeken topluluk The Prodigy 23 Temmuz 2023 akşamı KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak. Keith Flinth'in 2019'da hayatını kaybetmesi sonrası bir süre suskun kalan grup yeni turnesiyle hayata dönüyor.

Kültür Sanat 16 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
The Prodigy, yeni turnesiyle müzik yolculuğuna geri dönüyor.

Keith Flinth’in âni ölümü sonrası büyük bir sarsıntı yaşayan The Prodigy, İstanbul’a konsere geliyor. Flinth’in 2019’da hayatını kaybetmesi sonrası müzik çalışmalarına uzun sayılabilecek bir süre ara veren topluluk üyeleri Liam Howlett ve Maxim Reality, ‘The Prodigy Back on Tour’ ile sahnelere geri döndü. Grup, 23 Temmuz 2023 akşamı KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak.

The Prodigy İngiltere’de 1989 yılında Liam Howlett tarafından Moog Prodigy adıyla kurulan, 1991 de ismini The Prodigy olarak değiştirdikten sonra yaptıkları ‘Firestarter’, ‘Smack My Bitch Up’, ‘Voodoo People’ gibi parçalarla tüm dünyada kendilerinden bahsettirmiş elektronik müzik topluluğudur. 1998 de yaptıkları “The Fat of the Land” albümünün satış rakamı, Beatles, Spice Girls ve Radiohead’den sonra grubu tek albüm üzerinden multiplatin plak alabilen tek İngiliz grup olarak tescillemiştir.

Türler üstü bir müzik

Yaptıkları müziğe jungle, breakbeat, punk-vokal, olarak adlandırılsa da The Prodigy hiçbir zaman sabit bir müzik türü yapmayarak hayranlarını her zaman şaşırttı. Grubun beyni Liam Howlett’in yaptığı bu müzik 1990’lı yıllarda tüm dünyayı etkisi altına aldı. Birçok rave otoriterine göre Liam Howlett elektronik müziğin en önemli elektronik müzik dehalarından biri olarak kabul edilir. The Prodigy’nin böyle bir başarı elde etmesinin nedeni Liam’ın tekno rüyasına zamanının en uç Mc örnekleri olan Keith Flint ve Maxim Reality ile devam etmiş olmasıdır. Aynı zamanda lise arkadaşı olan bu üç kafadar unutulmayacak başarılara imza atacaklardır.

Müjde, çellonun pop starı Hauser İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler