Nazım Hikmet Dostluk Ödülü, Steponova ve Oral’a verilecek

Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü bu yıl, şairin büyük aşkı ve eşi Vera Tulyakova'nın kızı, tiyatro bilimci Anna Anatolyevna Stepanova ile tiyatro eleştirmeni, gazeteci, yazar ve PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanı Zeynep Oral'a verilecek.

Kültür Sanat 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın her yıl verdiği Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’nün bu yılki sahipleri belli oldu.  Nâzım Hikmet’in büyük aşkı ve eşi Vera Tulyakova-Hikmet’in kızı, tiyatro bilimci ve profesör Anna Anatolyevna Stepanova ile tiyatro eleştirmeni, gazeteci, yazar ve PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanı Zeynep Oral bu yılki ödüllerin sahipleri. Stepanova vi Oral’a Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel bağların gelişmesine ve Nâzım Hikmet’in edebi mirasının korunmasına yönelik katkılarından ötürü ödül takdim edilecek.

Ödüller sahiplerine şairin ölüm yıldönümü olan 3 Haziran’da Moskova’nın önde gelen gösteri merkezlerinden Russkaya Pesnya’da gerçekleştirilecek etkinlikte verilecek. Etkinlikte Onur Akın da hazırlanan özel repertuar ile birbirinden ünlü şarkılarının yanı sıra Nâzım Hikmet’in eserlerinden bestelenen şarkılar ve türküleri söyleyeceği bir konser verecek.

Ayrıca o gün saat 10.00’da Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği himayesinde, Moskova Yunus Emre Ensitüsünün düzenlediği ve Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın katılımıyla şairin mezar başında bir anma töreni düzenlenecek. Törene üniversite temsilcileri ve öğrenci gruplarının katılması bekleniyor.

Nazım Hikmet’in ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ için fotoğraf yarışmasıNazım Hikmet’in ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ için fotoğraf yarışması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.