Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında  ‘Bu işin peşini bırakmam’ dedi

Fenerbahçe, bu sezonki büyük maçlarda ilk galibiyetini Kadıköy'de Trabzonspor'u 3-1 yenerek aldı. Lider Galatasaray'ı takibini sürdüren sarı lacivertliler de goller Batshuayi, Perez ve Valencia'dan geldi.

Spor 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe evinde Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti, yarışa tutundu.

Fenerbahçe’nin olası puan kaybı, Galatasaray’ın cumartesi günkü Sivas maçına şampiyonluk için çıkması anlamına gelecekti. Sezon boyunca istediğini bulamayan, hem yönetimi hem teknik direktörü değişip son haftalarda oyuncularıyla bir bir vedalaşan Trabzonspor ise taraftarına özür niteliğinde bir galibiyet hediye etmek istiyordu. İşte 34. haftanın kapanışındaki Fenerbahçe – Trabzonspor maçı bu iklimde başladı.

Fenerbahçe maça çok daha iştahlı ve baskılı başlayan taraf oldu. Bu baskı ve istek karşılığını 11. dakikada aldı. Arda Güler rakip yarı alanın ortalarında aldığı topla döndü ceza alanında hareketlenen Michy Batshuayi’ye mükemmel bir pas verdi ve kaleciyle karşı karşıya kalan Belçikalı topu ağlara yolladı, 1-0. Golün ardından baskının yoğunluğu azaldı. Trabzonspor rakip yarı alana geçme fırsatları yakaladı. Bordo-mavililer 36. dakikada Larsen’le gole yaklaştı ancak ceza alanı içinden yapılan vuruş yan ağlarda kaldı. Fenerbahçe’de Diego Rossi 38’de kaleyi yokladı ancak bu vuruş da direğin dibinden auta gitti. Devre 1-0 tamamlandı.

Fenerbahçe Batshuayi’nin golüyle devreyi önde kapadı.

Fenerbahçe, maça nasıl başladıysa ikinci yarıya da öyle başladı. Sarı-lacivertliler rakibini üst üste şutlarla boğarken Trabzonspor’u oyunda tutan Uğurcan Çakır oldu. Ancak 58’de Miha Zajc orta sahadan alıp rakip ceza alanına taşıdığı topta Luan Peres’i görmesi, Peres’in olağanüstü düzgün bir vuruşla topu ağlara yollaması farkı 2’ye çıkardı. Sarı-lacivertliler bu golle rahatladı. 71’de adeta kapıyı kapatan gol geldi. Enner Valencia farkı 3’e yükseltti ve bu sezonki 28. golünü attı. Valencia, Fenerbahçe formasıyla bir Süper Lig sezonunda en fazla gol atan yabancı oyuncu olan Alex de Souza’yı yakaladı. 79’da Trabzonspor penaltı kazandı. 80’de Trezeguet topu ağlara yolladı ve skor 3-1 oldu. Kalan dakikalarda İrfan Can Eğribayat’ın iyi performansı skoru tuttu ve Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrılarak bu sezonki ilk büyük maç galibiyetini hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe Süper Lig’de iç sahada Trabzonspor’a karşı yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı. Luan Peres, Şubat 2016’dan bu yana ilk golünü attı. Michy Batshuayi de Süper Lig kariyerinde ilk kez Trabzonspor filelerini havalandırdı. Bu sonuçla sarı-lacivertliler puanını 71’e yükseltti, haftayı ikinci sırada tamamladı ve lider Galatasaray’ı takibine devam etti.

15 dikişli Aslan'ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa'da gönlünde o takım var15 dikişli Aslan’ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa’da gönlünde o takım var

Jesus: En son ne zamandı bilmiyorum

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Jorge Jesus takımını kutladı. İlk 30 dakikada oynanan futbolu öven Jesus, teknik anlamda kaliteli goller attıklarına değindi. Portekizli sezonun gidişatıyla alakalı çarpıcı sözler söyledi: “Fenerbahçe daha önce ne zaman sezonun bitimine bu kadar az süre kala iki kupa için yarıştaydı bilmiyorum ama benim için önemli olan iki yarışın da içinde olmamız. Şu anda hiçbir şey kazanmadık ama kazanabiliriz. Sonuna kadar gideceğiz.”

Arda Güler’le maç içinde yaşadığı diyalogla alakalı sorulan soruya Jesus “Arda konusu özel bir durum değil. Ben sadece ona taktik ve teknik konularda uyarı yapıyorum. Maçın yoğun duygularını yaşarken dışardan yanlış anlaşılabiliyor. Aramızda özel bir durum olmadı. Normal bir hocanın oyuncusuna yaptığı bir uyarıydı. Bugün oynamış olduğu oyun, en iyi oyunlarından biriydi” şeklinde yanıt verdi. Jesus henüz yeni sözleşme konusunda bir karara varmadıklarını dile getirdi.

Jesus, maç sonrası özel konularda açıklamada bulundu.

Serdar Aziz’in maç günü kadrodan çıkarılmasıyla alakalı olarak Jesus, “Serdar Aziz, hafta içi 2 antrenmana çıkmadı. Bugün kadroda olmama nedeni bu değil. 21 kişi seçmemiz gerekiyor. Kadrodaki her oyuncu önemli. Serdar Aziz de önemli. Genelde 2 stoper oyunda oluyor, kulübede ise 1 oyuncu yer alıyor. Bugün Gustavo Henrique vardı, seçimimi böyle yaptım. Sürpriz bir durum değil.” sözlerini sarf etti.

Jesus, 2 kupadan 1’ini kazanmanın başarı olup olmayacağıyla alakalı soruya ise şöyle cevap verdi: “Ben buraya iki kupayı kazanmak için geldim. Kupayı kazanırsak sevinirim ama tek kupa beni tatmin etmez. Bizim için 2 turnuvada önemli. 2’de 1 yaparsak iyi de kötü de diyemem. Kendi ülkemde 4 kulvar var. 4’ünü kazandığım dönemler oldu.”

Maçın ardından konuşan Luan Peres, golü hamile eşine armağan etti ve şunları söyledi: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. 7 aylık bir sakatlıktan çıktım. Üst üste oynadığım dördüncü maç. Gol attığım için çok mutluyum. Eşim hamile, bu golü ona armağan ettim.”

İlk golün sahibi Michy Batshuayi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı. Michy, “Uzun zamandır sahada çok daha güçlü olduğumuzu gösterememiştik. Mücadele ve taktik anlamında çok iyiydik. Bu 3 puan çok önemliydi” şeklinde konuştu.

İrfan Can: Transfer bitti diyebiliriz

Başarılı bir performans sergileyen ve maçta taraftarların da teveccühünü toplayan İrfan Can Eğribayat transferi hakkında konuştu. İrfan Can, “Fenerbahçe kalmamı istiyor, ben de kalmak istiyorum. İki kulüp arasında görüşmeler sürüyor, bitti de diyebiliriz. İnşallah sonu güzel olacak.” dedi. İrfan sezonun kalan bölümü hakkında, “Şampiyonluk gelir, gelmez. Biz elimizden geleni yapacağız. Belki Galatasaray derbisini kazanarak taraftarımıza ikinci derbi galibiyeti sevincini yaşatırız. Kupada finale çıkmak istiyoruz. İnşallah hayırlısı oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

İrfan Can Fenerbahçe’de kalacağının sinyallerini verdi.

Trabzonspor’un çalıştırıcısı Nenad Bjelica Fenerbahçe’yi tebrik ederken, fazlasıyla pozisyon kaçırdıklarına vurgu yaptı. Hırvat hoca, “Maç kazanmaya çalışıyoruz. Oyuncuları farklı pozisyonlarda deneyip, neler yapabileceklerini görmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.