CHP’li kadınlara seçim çalışmasında saldırı: Aralarında 70 yaşında olanlar var

Kütahya'da 28 Mayıs'taki seçimler için broşür dağıtan kadınlara bir grup önce sözlü sonra da fiziki saldırıda bulundu. Saldırıda iki kadın yaralandı ve CHP Kütahya İl Başkanı Şahbaz kadınlar arasında 70 yaşında olanların da olduğunu söyledi.

Gündem 20 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin kilitlendiği 14 Mayıs seçimleri ikinci tura kaldı ve gözler 28 Mayıs’a çevrildi. Seçim çalışmaları ise yeniden başladı ve CHP Kadın Kolları Üyesi kadınlar da Kütahya’nın Fatih Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerinde broşür dağıtmaya başladı. Ancak iddiaya göre kadınlar broşür dağıtırken bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Bu kadınların içinde 70 yaşında olanlar da vardı.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre; sözlü başlayan tartışma fiziki kavgaya dönüştü ve kadınları darp eden grup iki kişiyi de yaraladı. Saldırganlar ayrıca kadınların ellerindeki broşürleri yırtarak etrafa saçtı. Hastanede tedavi gören kadınların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve partililer olayı kınamak için pazaryerinde basın açıklaması yapmak istedi. Fakat bu sırada da pazarcı esnafının da bulunduğu bir grup tarafından yuhalandılar. Grup ile CHP’liler arasında yeniden sözlü tartışmalar ve gergin anlar yaşandı, o anlar cep telefonu kamerasına da yansıdı. Emniyet güçleri tarafları ayırdı.

Kütahya’daki saldırıda yaralanan bir kadın.

Çoğunluğu pazar esnafından oluşan kalabalığın çok ciddi linç girişimine maruz kaldıklarını ve yapılan saldırıları kınadığını belirten Şahbaz, saldırıların demokrasiye ve anayasal düzene karşı yapıldığını söyledi. Kadınlara kalkan ellerin aslında insanlığa kalktığını söyleyen Şahbaz, saldırının çok daha ağır sonuçlar doğurabilecek düzeyde olduğu için lanetlediklerini de ifade etti. “Bizi terörle ilişkilendirerek hedef gösterenler, provokasyon yapanlar bu olayın failleridir” diyen Şahbaz, bu saldırılardan medet umanların da kaybedeceklerini sözlerine ekledi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘zehirli dil’ suçlamasıErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘zehirli dil’ suçlaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.