Özdağ’ın dört sorusuna Kılıçdaroğlu ne dedi? 10Haber yanıtlara ulaştı

Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu 1,5 saat görüştü. Görüşme sonrası Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu’na bazı sorular sorduğunu ve cevaplar aldığını söyledi. 10Haber Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki görüşmenin ayrıntılarına ulaştı.

Siyaset 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Zafer Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Özdağ, kendisini ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. Basına kapalı yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Özdağ, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, güzel ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık, değerlendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda Sayın Genel Başkan’ı, Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşleri, yaptığımız çalışmalar, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimiz, anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerimiz, bazı sorular da sordu Genel Başkan, konularında olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim” diye konuştu.

Türkiye’nin demokrasiye, dayanışmaya ve sorunları aşmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu çerçevede Sayın Genel Başkan arkadaşlarıyla görüşecek. Kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla Sayın Genel Başkan’a aktardım” dedi.

‘Sorularımız vardı’

Ümit Özdağ ise, “Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık ve aldığımız cevap çerçevesinde biz de yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. Tabii Ata İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sayın Sinan Oğan’la da bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık, sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız” diye konuştu.

10Haber görüşmenin ayrıntılarına ulaştı: 4 soru, 4 yanıt

10Haber Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki görüşmenin ayrıntılarına ulaştı. Ümit Özdağ’ın soruları ve Kılıçdaroğlu’nun yanıtları şöyle:

1- İttifak için Suriyeli sığınmacılar konusunda farklı sesler çıkıyor, siz ne düşünüyorsunuz?
– Bu konuda sizinle aynı şeyi düşünüyoruz, en kısa sürede bir takvime bağlayıp göndereceğiz.
2- 1921 Anayasası mı, 1924 Anayasası mı?
– 1924 Anayasanın gerisine düşmeyiz.
3- Anayasanın ilk 4 maddesini kaldırmayı düşünüyor musunuz?
– Öyle bir düşüncemiz yok, ilk 4 maddeyi biz de savunuyoruz.
4- Yerel yönetimlere özerklik vermeyi dilendiren isimler var ittifak içinde, bu konudaki görüşleriniz nedir?
– Bizim yerel yönetimlere özerklik verme gibi bir amacımız yok. Sadece yerel yönetimleri daha da işler hale getirmek için yetkilerini arttırmayı amaçlıyoruz. Güçlü bir merkezi yönetimden vazgeçme gibi bir planımız yok.

'Pazarlığa kapalıyız' diyen Erdoğan, Sinan Oğan 1 saat görüştü‘Pazarlığa kapalıyız’ diyen Erdoğan, Sinan Oğan 1 saat görüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.