ATA İttifakı ortağı 10Haber’e konuştu: Sinan Oğan, Erdoğan’la görüştükten sonra telefonlarımı açmadı

Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı desteklemesine sert tepki gösteren ATA İttifakı üyesi Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, “Erdoğan’la yaptığı görüşmeden Adalet Partisi olarak bizim haberimiz yoktu. Telefonlarımızı açmadı” dedi.

Siyaset 22 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den Sinan Oğan'a sert tepki.

ATA İttifakı bileşenlerinden ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı alan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz Sinan Oğan’a sert tepki gösterdi.  Sinan Oğan’ın ikinci turda Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasının ardından 10Haber’e konuşan Vecdet Öz, “Erdoğan’la yaptığı görüşmeden Adalet Partisi olarak bizim haberimiz yoktu. Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi görünce şok yaşadık. ‘Kime sordun da bu görüşmeyi yaptın’ diye sormak istedik. Telefonlarımızı açmadı” dedi.

Öz: Bizimle istişare yapmadı

Sinan Oğan’ın Erdoğan’a destek açıklaması yaptığı basın toplantısında “ATA İttifakı üyeleriyle istişare yaptık” sözlerine de yanıt veren Vecdet Öz, “Bizim kendisiyle 14 Mayıs’tan bu yana bir temasımız olmadı. Böyle bir istişare bizimle yapılmadı. Sinan Oğan bizim için hayal kırıklığı oldu. Kendi karakterini ortaya koydu. Bu omurgalı bir duruş değil, yakışmadı. Bizim ona olduğundan daha fazla değer verdiğimiz de ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.

‘Oradan bir ikbali var’

Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı ile pazarlık ettiğini belirten Vecdet Öz, “Sanırım iktidarın kazanacağına inanıyor. Oradan bir ikbali var diye düşünüyorum. Ortada bir pazarlık var. Cumhur İttifakı tarafı ağzından bunu kaçırdı.  Bir pazarlık olduğu belli. Herkes kendisine yakışanı yapar” dedi.

Adalet Partisi Başkanı: Çiller benim yerime genel başkan olmak istedi, kabul etmedimAdalet Partisi Başkanı: Çiller benim yerime genel başkan olmak istedi, kabul etmedim

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.