Hagi’nin takımı Farul Constanta Romanya şampiyonu

Romanya’da Gheorghe Hagi’nin yönettiği Farul Constanta, Play-off final grubunda Steaua Bükreş’i 2-0 geriden gelip 3-2 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hagi'nin takımı Romanya şampiyonu.

Galatasaray ve Romanya futbolunun efsane isimlerinden Gheorghe Hagi’nin çalıştırdığı Farul Constanta, ligde bitime bir hafta kala sahasında Steaua Bükreş’i ağırladı. Constanta maça Bükreş’in bir puan önünde başladı.

Deplasman ekibi Adrian Şut’un 8, Andrea Compagno’nun 17. dakikada attığı gollerle öne fırladı. 42. dakikada Mateus Santos’un attığı golle ev sahibi soyunma odasına farkı 1’e indirerek girdi. 58’de Tudor Baluta skoru dengeledi. Beraberlik Constanta için avantajlı skordu ancak galibiyet golü şampiyonluk anlamına gelecekti. Louis Munteanu, 86’da şampiyonluk golünü attı.

Paris Saint Germain şampiyon gibiParis Saint Germain şampiyon gibi

Gheorghe Popescu’nun başkanlığını, Gheorghe Hagi’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Farul Constanta, Romanya şampiyonluğuna uzandı. 26 kezle ülke tarihinin en çok şampiyon olan takımı Steaua Bükreş’i alt ederek zafere uzanan takım, tarihindeki ilk şampiyonluğu elde etti. Constanta bununla beraber Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynama hakkı elde etti.

Hagi, kupayla beraber kendi fotoğrafı önünde.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler