Adabank’ı Ahlatcı alıyor

TMSF’nin yaptığı ihalede tek katılımcı AHL Ahlatcı Finansal Yönetim'den Adabank için 215 milyon TL teklif geldi. Banka, 2004'te Uzan Grubu'ndan TMSF'ye geçmişti.

Ekonomi 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Adabank 1984'te Kemal Uzan tarafından kurulmuştu.

Çorum merkezli AHL Ahlatcı Finansal Yönetim, 14. kez düzenlenen Adabank ihalesinde bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) ait hisseleri için 215 milyon lira teklif verdi. Ahlatcı Holding’den yapılan konuya ilişkin açıklamada holdingin yüzde 70 ve holdingin bağlı ortaklığı Enerya Enerji Anonim Şirketi’nin yüzde 29 oranında pay sahibi olduğu AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş.’nin TMSF’ye ait yüzde 96.68234 oranındaki hisse için belirlenen 210 milyon TL’lik muhammen bedelin 5 milyon TL üzerinde teklif verdiği belirtildi.

Tek katılımcının olduğu ihale AHL Ahlatcı Finansal Yönetim AŞ’nin vermiş olduğu 215 milyon lira peşin fiyat teklifiyle sona erdi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, “AHL Ahlatcı Finansal Yönetim AŞ ile bugün bankacılık sektörüne attığımız bu adımla da finans sektörüne farklı bir enerjiyle yeni bir soluk getireceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Değerleme işlemleri dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Deloitte tarafından yürütülen Adabank ile ilgili ihale Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu onayları alındıktan sonra TMSF tarafından sonuçlandırılacak.

TMSF Adabank’ı 14. ihalede artık satmayı hedefliyorTMSF Adabank’ı 14. ihalede artık satmayı hedefliyor

 2004’te TMSF’ye geçmişti

Adabank, 1984’te Uzan Grubu tarafından kuruldu. Grubun 2003 yılının haziran ayında tespit edilen yolsuzluklar nedeniyle önce hâkim hissedar olduğu Çukurova ve Kepez Elektrik şirketlerine ardından da İmar Bankası’na devlet tarafından el kondu. Adabank ise 2004’te TMSF’ye geçti ve uzun bir ihale yolculuğuna başladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.