Malatya’da 15 kişinin öldüğü otelin Ak Partili sahibi tahliye edildi

50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz depremlerin ardından başlatılan soruşturmalarda Malatya'da 43 kişi tutuklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya ziyaretinden bir gün sonra 15 kişinin öldüğü otelin Ak Partili sahibinin de aralarında olduğu altı kişi tahliye edildi.

Gündem 25 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Malatya’ydı. Depremin hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında Malatya’da  43 kişi tutuklandı. Soruşturmalar kapsamında 74 kişi adli kontrolle, 41 kişi ise savcılık ifadelerini ardından serbest kalırken dört kişi hakkında ise arama kararı bulunuyor.

Fakat soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 6 isim son 2 gün içinde tahliye edildi. Tahliye edilenlerden biri de Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval. Kırçuval’ın sahibi olduğu otel, 6 Şubat’ta yaşanan ilk depremde yıkılmış, Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi’nde mücadele veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımından 11 voleybolcu ile 4 ampute futbolcu, enkazı altında can vermişti.

Tutuklanmaması kamuoyunda tepki çeken Kırçuval, 23 Şubat’ta tutuklanmıştı.

Depremin yıktığı binalardan müteahhitlerin siyasi bağlantıları fışkırıyorDepremin yıktığı binalardan müteahhitlerin siyasi bağlantıları fışkırıyor

Biri müteahhit beş kişi daha tahliye edildi

Deprem hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ilk tutuklanan isimlerden olan Muharrem Boyraz ve 4 kişi avukatlarının itirazı sonrasında bugün cezaevinden tahliye edildi. Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmaktan tutuklanan beş kişinin tahliyesi için verilen kararda, delillerin toplanmış olması, şüphelilerin kaçma şüphesi olmaması gösterildi.

Depremlerde 50 binden fazla insan hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta gece yarısı ve öğleden sonra yaşanan 7’den büyük iki deprem 50 bin 783 kişinin ölümüne, yüz binlerce kişinin yaralanmasına neden oldu. Resmi verilere göre en az 4 milyon 100 bin kişinin evinden ayrılmasına neden olan felakette, bir buçuk milyon insanın evsiz kaldı.

Erdoğan’la Kılıçdaroğlu arasındaki 2.5 milyonluk farkın neredeyse 1 milyonu deprem bölgesindenErdoğan’la Kılıçdaroğlu arasındaki 2.5 milyonluk farkın neredeyse 1 milyonu deprem bölgesinden

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.