Esenler’deki cinayetin detaylarına ulaştık: Domuz bağı yok, emniyet ‘fidye’ ihtimali üzerinde

Esenler’de sabah saatlerinde ajansların servis ettiği ‘Domuz bağıyla cinayet’ haberinin detaylarına 10Haber ulaştı. Emniyet kaynakları, 47 yaşındaki Muhammad Tahir Khan’in domuz bağıyla değil, elleri ve ağzı bağlıyken boğazının kesilerek öldürüldüğünü aktardı.  

Gündem 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İstanbul, Esenler ilçesi Kemer Mahallesi’nde bulunan bir dairede dün akşam saatlerinde çıkan yangının ardından bir erkek cesedi bulundu. Cinayet, bazı haber kuruluşları tarafından ‘Domuz bağı cinayeti’ şeklinde aktarıldı. 

10Haber’in ulaştığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynakları ise cinayette domuz bağı olmadığını söyledi. Elleri, kolları ve ağzı ayrı ayrı bağlı olan Muhammad Tahir Khan’ın boğazının kesilerek öldürüldüğünü belirten kaynaklar, “Bir fidye pazarlığı olma ihtimali var” dedi. 

Kemer Mahallesi’ndeki yerel kaynaklar ise yaklaşık iki yıldır göçmenlerin oturduğu evden komşuların “Giren çıkan belli olmuyor” diyerek şikayetçi olduğunu söyledi. 

Cinayeti aydınlatmak için görevlendirilen Cinayet Şube ekipleri, dün evde bulunan diğer kişilerin kimliğini tespit etmeye çalışıyor. 

DHA ilk haberin başlığını değiştirdi

Cinayetin domuz bağı yöntemiyle işlendiğine dair ilk haberi sabah saatlerinde geçen DHA, ardından hem başlığı hemde haberin içindeki detayları değiştirdi. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.