Fragmanlı Vizyon Raporu: ‘Küçük Deniz Kızı’ ve altı yeni film

Yedi filmlik haftanın favorisi merakla beklenen 'Küçük Deniz Kızı'. Geçen yıl Cannes'da gösterilen 'Savaş Atı' ise ancak sinemalara gelebildi. Haftanın tek animasyonu bir büyüme öyküsü olan 'Suzume'. Korku gerilim türünde seçenek çok ama hepsi aşina olduğunuz konularla bezeli.

Kültür Sanat 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kalbim karada kaldı

Küçük Deniz Kızı / The Little Mermaid

Hans Christian Andersen’in klasik kitabından uyarlanan film ‘Mary Poppins: Sihirli Dadı’, ‘Chicago’, ‘Sihirli Orman’ filmleriyle tanınan yönetmen Rob Marshall imzasını taşıyor. Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Daveed Diggs, Javier Bardem, Melissa McCarthy’nin rol aldığı film haftanın favori filmlerinden.

Kral Triton’un en küçük ve en cesur kızı olan Ariel, deniz ötesindeki dünya hakkında daha fazla şey öğrenmek ister ve ana karayı ziyareti sırasında yakışıklı Prens Eric’e aşık olur. Deniz kızlarının, insanlarla iletişim kurması yasak olsa da Ariel kalbinin sesini dinler. Ona karada yaşama şansı veren cadı Ursula ile bir anlaşma yapar ama sonunda hayatını ve de babasının tahtını büyük tehlikeye atar.

Ne olacak bizim halimiz?

Savaş Atı / War Pony

Cannes Film Festivali devam ededursun geçen yıl festival programının gözdelerinden ‘Savaş Atı’ ancak vizyona girebiliyor. Gina Gammell, Riley Keough ikilisinin yönettiği filmde, aidiyet arayışında olan iki gencin yaşadıkları anlatılıyor.

ABD’nin yoksul bölgelerden Pine Ridge Kızılderili Rezervasyon Bölgesi’nde yaşayan Bill ve Matho, sınırlanmış hayalleri olan iki gençtir. 23 yaşında olan Bill, kısa yoldan başarıya ulaşmanın yollarını ararken, henüz 12 yaşında olan Matho ise, kendisini babasına kanıtlamak için çabalar. Kendilerine düşman olan bir toplumda aidiyet arayışında olan Bill ve Matho, yetişkinliğe giden yollarını çizmeye çalışır.

Büyümek ne zor anne!

Suzume / Suzume no tojimari

Makoto Shinkai’nin yönettiği haftanın tek animasyonunda bir felaketin ardından ortaya çıkarak daha büyük yıkıma yol açan kapıları kapatmaya çalışan 17 yaşındaki Suzume’nin olgunlaşma hikâyesini konu alıyor.

Gökyüzün kızıla döndüğü, yerin titremeye başladığı Japonya’da felaket kapıdadır. Ülkesini kurtarma misyonunu kararlı bir genç olan Suzume üstlenir. Bütün ülkeye kaos getiren gizemli kapıları kapatmak, başkalarının göremediği doğaüstü güçleri görebilen kahramanımızın görevidir. Böylece, bütün ülkenin kaderinin bağlı olduğu tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Kabus seni bekliyor

Conjuring: Şeytan Ayini / Conjuring: The Beyond

Calvin Morie McCarthy’nin yazıp yönettiği Victoria Grace Borrello, Steve Larkin, Jon Meggison’un rol aldığı film haftanın korku gerilim filmlerinin öne çıkanlarından. Uyku sorunu yaşayan ve bunun üstesinden gelmeyen çalışan bir Wanda’nın kabusa dönen hayatı anlatılıyor filmde.

Wanda, yaptığı araştırmalar sonucunda bu sorundan kurtulmak umuduyla bir araştırma grubuna katılmaya karar verir. Ancak grubun başında bulunan Dr. Pretorious, tekinsiz bir adamdır. Gruba katıldıktan bir süre sonra bazı danışanlar gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Çok geçmeden Wanda, kendisini korkunç bir kabusun içinde bulur.

Zonguldak’ın geçmişindeki saklı gerçek!

Cin Hikayeleri Kayıp Bebek

Gelelim yerli korku filmlerine… Kemal Danacı’nın yönettiği Erol Sertel, Zeynep Er, Efekan Güner’in oynadığı filmde bir TV program ekibinin haber yapmak uğruna başına gelenler konu ediniyor! Anadolu’daki gizemli olayları araştıran TV programı ekibi, katıldıkları bir cin çıkarma ayini sonrasında aldıkları çağrıyı araştırmak üzere Zonguldak’a gider. Yaptıkları incelemeler sonucunda Fransızlardan kalma eski bir doğumhaneye ulaşırlar. Esrarengiz olayların yaşandığı söylenen eski doğumhanede kalıp olayın sırrını açığa çıkarmaya karar verirler. Ve tabii kabus da başlar.

Bak şu davetsiz misafirin ettiklerine

İşaretliler: Kurban

Haftanın ikinci yerli korku filmi Bülent Terzioğlu imzasını taşıyor. Yıldız Ustabaş, İpek Tenolcay, Muhammed Cangören gibi oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken filmde hayatı gayet iyi giden bir rock grubunda vokalist olan Simge’nin öyküsü anlatılıyor. Günün birinde kapısında bulduğu bir kediyi eve alıyor. Ve olaylar başlıyor.

Aslında zengin bir ailenin tek çocuğudur Simge ama baskıcı annesi ve ilgisiz babası yüzünden çocukluğunu tam yaşayamaz. Erken yaşta ailesinden ayrılır. İşte o kedi de tüm bu geçmişinin izlerini ortaya çıkarır!

Tersine göçün cilveleri

Kaygısız Baş

Taha Ulukaya’nın yönettiği Ferdi Akarnur, Mehmet Çepiç, Bülent Ergün, Turgay Tanülkü gibi oyuncuların rol aldığı film haftanın tek komedi seçeneği. Murat, İstanbul’da çalıştığı işinden çıkarılınca memleketi Kapadokya’ya dönmek zorunda kalır. Kuzenleri Bedri ve Fehmi ise, işledikleri bir suçtan kaçmaya çalışmaktadır. Üçlünün yolu kesişir.

Fragmanlı Vizyon Raporu sunar: Altı filmlik haftanın favorisi 'Hızlı ve Öfkeli 10'Fragmanlı Vizyon Raporu sunar: Altı filmlik haftanın favorisi ‘Hızlı ve Öfkeli 10’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.