4 ülkede başlamıştı ABD dahil 103 ülkeye sıçradı: Netflix şifresi paylaşmak artık paralı

Netflix, geçen yıl Şili, Kosta Rika ve Peru'da test ettiği şifre paylaşma yasağını 103 ülkede hayata geçirdi. ABD ve İngiltere dahil olmak üzere sözkonusu ülkelerdeki aboneler, hane halkı dışındakilere Netflix şifrelerini vermek isterlerse, aylık ödeme yapmaları gerekecek.

Bilim Teknoloji 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

ABD merkezli dijital platform Netflix, tüm dünyada ses geçiren uygulamasını ABD ve İngiltere’de de hayata geçirdi. 

Hane halkı dışındaki kişilerle Netflix hesabının şifresinin paylaşılmasını engellemeyi hedefleyen şirket, geçen yıl Şili, Kosta Rika ve Peru’da başladığı, yılın ilk çeyreğinde İspanya, Portekiz, Kanada ve Yeni Zelanda’da uygulamaya koyduğu ‘şifre paylaşma’ için ek ödeme almayı şimdi de ABD ve İngiltere dahil olmak üzere 103 ülkede başlattı. Netflix, dünyada 190 ülkede hizmet veriyor. Kararın yeni yürürlüğe girdiği ülkeler arasında Fransa, Almanya, Avustralya, Singapur, Meksika ve Brezilya da var.

Buna göre ABD’de, hesabını hane halkı dışında yaşayanlarla paylaşmak isteyenlerden aylık 7.99 dolar ücret alınacak.

İngiltere için ise bu ödeme şifrenin paylaşılacağı kişi başına 4.99 sterlin olacak.

Netflix’in üyelerine gönderdiği bilgi notunda, “Bir Netflix hesabı tek bir hane tarafından kullanılır. O evde yaşayan herkes Netflix’i nerede olursa olsun (evde, seyahatte, tatilde) kullanabilir ve Profil Aktarma ile Erişim ve Cihazları Yönetme gibi yeni özelliklerden yararlanabilir” denildi. Hane halkından olmayan kişilere Netflix şifresi verilmek istendiğindeyse ödeme zorunlu.

Bu uygulamanın hayata geçmesi tepkileri beraberinde getirdi. En yoğun tepki Britanya’dan gelirken, kullanıcılar ‘Ayrılık vakti’ ifadeleriyle hesaplarını kapatmaya başladılar. Netflix, kullanıcıları, gelen ödemelerin daha iyi yapımların kendilerine sunulmasının sağlayacağını söyleyerek aboneliklerini sürdürmeleri için tavsiyede bulunuyor.

'Black Mirror'dan haber var: Salma Hayek distopya evreninde‘Black Mirror’dan haber var: Salma Hayek distopya evreninde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler