Bundesliga nefes kesti… Bayern Münih şampiyon, Dortmund yıkıldı

Almanya'da son haftaya avantajlı giren Dortmund, kendi sahasında Mainz ile 2-2 berabere kaldı. Köln'ü deplasmanda 89'da bulduğu golle yenen Bayern Münih üst üst 11. kez Bundesliga şampiyonu oldu.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bundesliga müthiş bir finalle noktalandı. Son haftaya Dortmund 70, Bayern Münih 68 puanla girdi. Dortmund için kendi sahasında Mainz karşısında alınacak 3 puan diğer sonuçlara bakmadan şampiyonluğu getirecekti. Bayern Münih ise Köln deplasmanında kazanmak ve rakibinin puan kaybetmesini beklemek zorundaydı. Almanya’da genel averaja bakıldığı için iki takım sezonu eşit puanla bitirse şampiyon son 10 sezondur olduğu gibi Bayern Münih olacaktı.

Bundesliga: Her daim bir haysiyet meselesiBundesliga: Her daim bir haysiyet meselesi

 

Şampiyonluk yolundaki maçlarda ilk gol Bayern Münih’ten geldi. 8. dakikada Kingsley Coman Bayern Münih’i öne geçirdi. Bavyera takımı üzerine düşeni yapmış gibi görünüyordu. Dortmund’un sahası Signal Iduna Park’tan gelen haberler Münih takımını daha da coşturdu. 15’te Andreas Hance-Olsen, 24’te Karim Onisiwo, Mainz’ı 2-0 öne geçirmişti. Ayrıca Dortmund adına Sebatien Haller’un kullandığı penaltıyı Finn Dahmen çıkarmıştı. İlk yarılar bittiğinde Dortmund’un şampiyon olmak için yemeden 3 gol atması ya da Köln’ün beraberliği sağlaması gerekiyordu.

89’da gelen gol şampiyonu değiştirdi

İkinci yarıda hem Dortmund hem Bayern Münih maçı uzun süre aynı skorla devam etti. Pozisyon üstüne pozisyon harcayan Dortmund’da 69’da Raphael Guerrero’nun golü stadyuma umut getirdi. Ama sarı duvar esas sevinci 80. dakikada Köln’den gelen haberle yaşadı. VAR’ın devreye girmesiyle penaltı kazanan Köln’de Dejan Ljubicic topu ağlara yollayınca o an itibariyle liderlik el değiştirdi. Artık Dortmund yenilse bile şampiyondu.

Fenerbahçe'ye 4 milyon euro'luk haber: Berisha...Fenerbahçe’ye 4 milyon euro’luk haber: Berisha…

Iguna Park’ta tırnaklar yenirken kara haber 89’da geldi. Bayern Münih’in yükselen yıldızı Jamal Musiala, yerden harika bir vuruşla takımını tekrar öne geçirdi. Bu Bayern Münih’e art arda 11. kez şampiyonluğu getiren gol oldu. Dortmund, 90+6’da Niclas sule ile 2-2 beraberliği sağladı. Ancak onlar için zaman kalmadı. Son düdükler çaldığında bir yanda hüzün bir yanda sevinç vardı.

Son hafta kaybedilen şampiyonluğa rağmen Dortmund taraftarı, teknik direktör Edin Terzic ve futbolcuları tribünlere çağırdı ve moral verdi.

Bayern Münih, Köln’de Bundesliga şampiyonluk kupasını aldı.

Bayern Münih ise Dortmund’un bir dönem çalıştıran Tuchel yönetiminde ilk art arda 11 ve toplamda 33  kez şampiyonluğa ulaştı. Bavyera ekibi kupasına maç bitimiyle kavuştu.

Hertha Berlin’den sonra Schalke de düştü

Bundeslia’n son günüde zirve kadar dipte de büyük bir heyecan vardı. Küme düşmesi kesinleşen Hertha Berlin’in ardından Bundesliga’ye kimin veda edeceği merak ediliyordu. Bochum, kendi sahasında Leverkusen’i 3-0 yenerek 35 puana çıktı ve kendini kurtardı. Schalke ise Leipzig deplasmanında 4-2 mağlup oldu ve 31 puanla bu yıl yükseldiği Bundesliga’ya yine veda etti.

Küme düşme bölgesini ilgilendiren diğer maçta Stuttgart, kendi sahasında Hoffenheim ile 1-1 berabere kalarak Mönchengladbah’a 2-0 yenilen Ausburg’u geçme şansını kaybetti. Sttutgart, Bundesliga 2’yi 3. sırada bitiren takımla ligde kalmak için eleme maçları oynayacak. Bundesliga 2’de son hafta karşılaşmaları bugün oynanacak. Heidenheim ya da Hamburg’den biri Bundesliga’ya yükselecek diğeri Stuttgart ile kapışacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.