Daniele Santarelli: Ebrar ve Vargas’ı aynı anda sahada tutmamız gerek

Filenin Sultanları’nın yeni antrenörü İtalyan Daniele Santarelli açıklamalarda bulundu. Santarelli, uyum aşamasında yaşanabilecek zorluklardan Türk voleyboluna ve taraftarına bakış açısına kadar birçok soruyu yanıtladı. Hoca, Ebrar ve Vargas’ın takımın kalitesine yaptıkları katkıyı vurguladı.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Santarelli'den Sabah Spor'a Milli Takımla alakalı detaylı açıklamalar.

A Milli Takımımız, yaz sezonuna Giovanni Guidetti’yle değil, bir başka İtalyan Daniele Santarelli’yle başlayacak. Santarelli, ilk röportajını Sabah Spor’a verdi ve birçok farklı konuya değindi.

Daniele Santarelli uyum aşamasında çeşitli sorunlar yaşayabileceklerini ancak eline harika bir takımın olduğunu söyledi. Santarelli, Türk taraftarlar hakkında kendisinin onları sakinleştirmesi gerektiğinden bahsederek, bir anısını anlattı: “İlk defa Türk seyircisine karşı oynadığımda Hırvatistan milli takım antrenörüydüm. Ankara’da Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk sayıyı hiç unutmayacağım. İlk sayı olduğunda 12 bin kişi aynı anda ıslık çalmaya başladı. Ve şu anda ben onlarla aynı tarafta olduğum için çok mutluyum. Türkiye’de ilk maça çıkmak için sabırsızlanıyorum.”

Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı, Rusya'ya gittiFenerbahçe’yi şampiyon yaptı, Rusya’ya gitti

Çözümü oyuncu değişikliği

Santarelli, basit ve kolay değişikliklerle yola çıkmak istediğini ve çok zamanları olmadığını vurguladı. İtalyan, yaz sonunda kupalarla beraber hayallerin gerçek olmasını istediğini söyledi. Daniele, kendisini en çok sinirlendiren şeyin mücadele etmeyen bir takım olduğunu belirtti. İtalyan hoca, takımın oyundan düştüğü anlarda yaptıklarıyla ilgili “Her an, birbirinden değişiklik gösterir. İyi koç da bunu algılar ve ona göre takımını hazırlar. Oyuncu değişikliğiyle çözüm bulmaya çalışırım. Fakat duygusal olarak çıkmazdaysak doğru noktaya dokunmam gerekir. Benim işimin zor tarafı da budur” şeklinde konuştu.

“Aynı anda sahada olmaları gerekiyor”

Milli takıma dair büyük beklentiyle alakalı sorulan soruya Santarelli, “Türk voleybol taraftarları gerçekten harika. Milli takımlarına çok bağlılar. Geldiğim ilk günden beri bunu görüyorum. Beni de gerçekten istediler. Bu denli bir destek ve ilgiyi hak ediyor muyum bilmiyorum ama bildiğim bir şey var, bu sevginin karşılığını taraftarlara, kızlara ve federasyona vermek için elimden gelenin en iyisini sonuna kadar yapacağım” diyerek yanıt verdi. Hoca, hiç baskı olmasa dahi kendisi kendi üzerinde baskı yarattığını belirtti.

Santarelli, elinde çok iyi oyuncular olduğunu belirtirken özel olarak Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas ikilisine değinerek, “Bu iki oyuncunun aynı anda sahada olması için ortak yol bulmamız gerekiyor. Dünyada bu iki seviyede pasör çaprazına sahip olan bir ülke yok. Bu, büyük bir şans.” dedi.

İtalya'da doğdu, Türkiyeli oldu: Guidetti'nin 'çağdaş kadınlar'ı zirvedeİtalya’da doğdu, Türkiyeli oldu: Guidetti’nin ‘çağdaş kadınlar’ı zirvede

Santarelli: Guidetti rol model

Giovanni Guidetti ile milli takımlar arasında adeta takas olan Daniele Santarelli, İtalyan meslektaşıyla alakalı gelen soruya “Hayat gerçekten çok garip. Giovanni Sırbistan’a gitti, ben Türkiye’ye geldim. Yani benchleri değiştik. Guidetti dünyadaki en iyi antrenörlerden birisi. Bu benim için ayrı bir gurur. Giovanni benim için bir öğretmen, bir rol model. Ondan sonra böylesi bir milli takımın başına geçmek benim için gerçekten onur. Onunla konuşmuştum. Birbirimize milli takımlarla ilgili bilgi verdik ve karşılıklı tavsiyelerde bulunduk. Giovanni’nin orada iyi işler yapacağına eminim. Ama umarım biz çok daha iyi işler yaparız” şeklinde cevap verdi.

Türkiye’den aldığı teklifin ve başladığı görevin rüya gibi olduğunu dile getiren Santarelli, hedeflerinden bahsederek şunları söyledi: “Doğru yerde olduğumu düşünüyorum. İki senelik bir kontrat olsaydı, kabul etmem çok zor olurdu. İki senede geleceğe dair çok fazla değiştireceğiniz, başaracağınız çok şey olmayabilir. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Kısa vadede tabii ki olimpiyat hedefimiz var. Ben hiç olimpiyatta oynamadım ve hedefim olimpiyata gitmek. Uzun vadede ise Türk voleybolunun geleceği için çalışmak istiyorum. Tüm yaş kategorilerinde yetenekli genç voleybolcuları takip etmeye yönelik bir proje yapmak istiyorum. Türk voleybolunun geleceğini inşa etmek istiyorum.”

Irkçılıkla yoğruldu, yeteneğiyle dik durdu! Giderayak Vakıfbank'ı şampiyon yaptıIrkçılıkla yoğruldu, yeteneğiyle dik durdu! Giderayak Vakıfbank’ı şampiyon yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.