Premier Lig’de sezonun futbolcusu Haaland!

Manchester City’nin Norveçli yıldızı Erling Haaland, Premier Lig’de sezonun futbolcusu seçildi. Haaland, takımının şampiyonluk yolculuğunda attığı gollerle ve kırdığı rekorlarla büyük rol oynadı.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Haaland İngiltere'de sezonun en iyisi!

Premier Lig’de Sezonun En İyi Futbolcusu ödülü sahibini buldu. Şampiyon Manchester City’nin Norveçli yıldızı Erling Haaland, büyük ödülün kazandı. Haaland, sezon başında katıldığı City’de unutulmaz bir sezon yaşadı ve rekorları alt üst etti.

Liverpool’a karşı oynanan Community Shield maçında gösterdiği performans beklentilerin altında kalan Haaland, eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Oyuncunun bekleneni veremeyeceği konuşuldu. Ancak Norveçli, bu tarz yorumlara sahada cevap verdi. City’nin şampiyon olduğu sezonda Erling, 35 maçta forma giydi, 36 gol ve 8 asistle ana faktör oldu. Haaland, Premier Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu unvanını da elde etti. Haaland’ın bu sezon kırdığı tek rekor ve aldığı tek ödül bu olmadı.

Rekor üstüne rekor

Haaland’ın kırdığı tek rekor bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekoru değil. Genç yıldız lige o kadar üst perdeden giriş yaptı ki ilk 4 deplasman maçının tamamında gol atan tarihteki ilk isim oldu. Haaland, ilk 8 maçında 3 hat-trick yaparak bu sayıya en kısa sürede ulaşan oyuncu unvanını da aldı. Ondan önceki rekor 48 maçtı. Öte yandan Erling, 1970 yılındaki France Lee’den bu yana Manchester United’a hat-trick yapan ilk Manchester City oyuncusu oldu.

Haaland, Sezonun Futbolcusu ödülünün yanı sıra, Yılın En İyi Genç Futbolcusu ve Futbol Yazarları Derneği Yılın En İyi Futbolcusu gibi ödülleri de almıştı. Haaland, aynı sezon içinde hem En İyi Futbolcu hem de En İyi Genç Futbolcu seçilen üçüncü isim oldu. Daha önce aynı sezon içinde bu ikili ödülü birden kazanan oyuncular Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale gibi isimlerdi.

Takımıyla beraber Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Norveçli, kırılabilecek birçok rekoru kırıp, alınabilecek birçok ödülü aldıktan sonra Premier Lig’in en iyisi unvanına layık görüldü. Şimdi Haaland ve City’nin önündeki iki büyük sınav FA Cup finalindeki Manchester United maçı ve elbette Şampiyonlar Ligi finalindeki Inter karşılaşması.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.