Bundesliga’nın en iyisi Bellinhgam, Arda Güler’e 99 maç fark attı

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla sona eren Bundesliga’da sezonun en iyi oyuncusu Jude Bellingham oldu. 19 yaşındaki İngiliz futbolcu, 18 yaşındaki Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler'den 99 maç fazla oynadı, 8222 dakika daha fazla sahada kaldı.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
19'luk Bellingham, Almanya'nın en iyisi.

Bundesliga’da sezon sonu büyük bir dramaya sahne oldu. Borussia Dortmund, son haftaya lider girmesine karşın evinde Mainz’la berabere kaldı ve deplasmanda Köln’ü 2-1 yenen Bayern Münih üst üste 11. kez şampiyon oldu. Dortmund büyük bir yıkım yaşarken 19 yaşındaki süper yetenekli orta saha Jude Bellingham teselli ödülünü aldı. Oyuncu, Bundesliga’da sezonun en iyi futbolcusu seçildi.

Bellingham sezon boyunca attığı 861 sprint ve 2473 şiddetli koşuyla bu alanlarda ligin ilk 10’unda yer aldı. 322 kilometre kat eden oyuncu bu alanda takımının lideri oldu. Jude, kazandığı 482 ikili mücadeleyle ligin birincisi oldu. Bellingham bu tarz istatistiklerin yanı sıra ligde çıktığı 31 maçta 8 gol attı ve 5 asist yaptı.

11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk

Sezonu 71 puanla ikinci tamamlayan Dortmund’un genç yıldızı çok yönlü performansıyla birçok dünya devinin dikkatini çekti. 22 numaralı oyuncu, bu numarayı seçmesinin nedeninin karşılığını verdi. Birmingham City’deki hocasının hem 10 hem 8 hem 4 numara pozisyonlarında üst düzey oynayabileceğini söylediği Jude, bu numaraların toplamını sırtına yazdırdı ve Dortmund’da kendini ispatladı.

Bellingham’ın 3 sene önce transfer olduğu Borussia Dortmund’a yüklü bir bonservis bedeli kazandırarak dünya devlerinden birine transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Oyuncu ödülü hakkında yaptığı değerlendirmede “Teknik direktörüm, takım arkadaşlarım ve teknik ekip, gelişimimde bana çok yardımcı oldu. Bu kulübe, yetenekli olduğum için geldim. Oyunumu geliştirerek bir üst seviyeye geçmek en büyük hedefim” dedi.

Tarihi geri dönüş! Bundesliga bileti böyle geldiTarihi geri dönüş! Bundesliga bileti böyle geldi

Arda Güler’den 100 maç daha fazla oynadı

Bundesliga’nın en iyi oyuncusu Jude Bellingham Almanya’da genç olarak nitelenmiyor. Bellingham’ı Türkiye’nin en iyi ‘genç’ oyuncusu Arda Güler’i karşılaştırınca ikilinin aldığı sürelere ve oynadıkları maç sayısına bakmak bile, iki ülke arasında futbola bakış açısını açıklamaya yetiyor. Bellingham’dan bir yaş küçük olan Arda’nın kariyerinde 78 profesyonel maçı var. Bunlara lig, kupa, Avrupa maçları dahil. Bellingham ise bir sezonu Championship’te Birmingham’la olmak üzere toplam 177 profesyonel maça çıktı. Sahada kaldıkları dakika sayısına bakıldığında ise Bellingham ile Arda Güler arasındaki fark daha da açılıyor. İngiliz futbolcu 3 sezonda Dortmund’da 9895 dakika süre aldı. Arda Güler ise 1673 dakika sahada kaldı.

Bundesliga: Her daim bir haysiyet meselesiBundesliga: Her daim bir haysiyet meselesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.