Köyceğiz’deki kadın cinayetinde mesaj detayı: Oğlunu da tehdit ediyormuş

Hasret Çakır isimli kadını av tüfeğiyle öldüren Murat Bozkurt'un, kadının oğluna tehdit içerikli mesaj yazdığı ortaya çıktı. Murat Bozkurt, suçunu da mesajı da kabul etti.

Gündem 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Hasret Çakır, Bodrum'da Pazartesi günü Murat Bozkurt tarafından evinin balkonunda öldürülmüştü.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki Yangı Mahallesi’nde Pazartesi günü saat 22.30 sıralarında 41 yaşındaki Hasret Çakır, tek katlı evinin balkonunda sırtından vuruldu. Silah seslerini duyan çevredekiler kadını balkonda kanlar içinde buldu ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi, Hasret Çakır kaldırıldığı Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından başlatılan çalışmada, kamera kayıtları incelendi ve Hasret Çakır’ın, eski sevgilisi Murat Bozkurt tarafından vurulduğu tespit edildi. Cinayetin ardından otomobille Bodrum’a kaçan Murat Bozkurt, av tüfeğiyle yakalandı ve gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Murat Bozkurt, tutuklandı. Bozkurt Savcılıktaki ifadesinde, Hasret’in kendisiyle evlenmek istediğini iddia etti ve buna olumlu yanıt verdiğini söyledi. “Ancak, Bodrum’un Mumcular Mahallesi’ne gitmek istediğimi söylüyordum. Ancak o, Yangı’da yaşamaya devam etti” diyen murat Bozkurt, ilişkilerinin ise iki hafta bozulduğunu ileri sürdü ve daha önce evin tadilatı için 100 bin lira para verdiğini söyledi.

‘Av tüfeğiyle gitsem de çözüm için konuşacaktım’

“İki, üç gün kadar sonra kart borcunu ödeyeceğini söyleyerek 50 bin lira istedi. Bu kadar kart borcu olamayacağını söyledim. Bunun üzerine tartışmalarımız yoğunlaştı” diyen Murat Bozkurt, Hasret Çakır’ın kendisinden para istemeye devam ettiğini ancak reddettiğini ve Hasret Çakır’ın da kendisini telefondan engellediğini ileri sürdü. Bu olayın ardından Hasret Çakır’dan verdiği paraları geri istediğini söyleyen Murat çakır, “Bunun karşılığında ısrarcı olmayacağımı ve ilişkimizin biteceğini belirttim. Artık başka biriyle birlikte olduğunu, o kişinin daha iyi baktığını, harcamış olduğu paraları da geri vermeyeceğini belirtti. Olay yerine av tüfeği ile gitmiş olsam da anlaşmazlıklarımızı çözmek için konuşacaktım. Hasret’in evinin önünde yabancı aracı görmem üzerine çok sinirlendim. Sinirli olarak gitmiştim. Av tüfeğini ateşledikten sonra aracıma yöneldiğim sırada pişmanlık hissettim. Amacım korkutmaktı, çok pişmanım” dedi.

Attığı mesajı kabul etti

Savcının, Hasret Çakır’ın oğlu A.A.’ya attığı “Gerekirse can gidecek üçünüzden biri, bunu unutma. Sonra söylemedin deme” mesajını sorması üzerine Murat Bozkurt, “Mesajı kavga etmemiz sebebiyle yazmıştım. Mesaj içeriğini kabul ediyorum. Keşke evine gidip kendisiyle konuşsaydım. Olaydan sonra korkmam sebebiyle kolluk kuvvetlerine Bodrum ilçesi sınırlarında olduğumu söyledim. Kaçma amacım yoktu” diye konuştu.

Kocaeli'de kadın cinayeti: Emekli astsubay eşini silahla vurarak öldürdüKocaeli’de kadın cinayeti: Emekli astsubay eşini silahla vurarak öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.