Gizem Örge ve Aslı Kalaç’tan Guidetti’ye mesaj var!

Giovanni Guidetti tarafından yolu kapatılan iki oyuncu Aslı Kalaç ve Gizem Örge, Milli Takım'a Sırbistan karşısında döndü. İki oynucu da maçtan sonra şu an Sirbistan'ın başında bulunan Guidetti'ye mesaj gönderdi.

Spor 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Gizem Örge ve Aslı Kalaç uzun bir aradan sonra Milli takım forması giydi.

Türkiye Voleybol Federasyonu, 2022’nin son günlerinde Giovanni Guidetti’yi gönderip onunun yerine başka bir İtalyan hoca Daniele Santarelli’yi göreve getirdi. Santraelli’nin ilk işi Filenin Sultanları kadrosuna geçtiğimiz yıllarda afaroz edilen isimleri dahel etmek oldu. Bu isimlerden ikisi Fenerbahçe ile lig şampiyonluğu yaşayan libero Gizem Örge ve orta oyuncu Aslı Kalaç’tı.

Guidetti’ye karşı Milli Takım’a döndüler

Fileanin Sultanları’nın hocası Santraelli, Guidetti’nin çalıştırdığı Sırbistan karşısında bu iki oyuncuya ilk 6’da şans verdi. Gizem Örge 4, Aslı Kalaç 2 yıl sonra Milli Takıma’a dönmenin sevincini yaşadı. 3-1 kazanılan Sırbistan maçının Gizem Örge ve Aslı Kalaç açısından önemi bir karşılaşmadan çok daha fazlaydı.

Filenin Sultanları’ndan Guidetti’nin Sırbistan’ına geçit yok!Filenin Sultanları’ndan Guidetti’nin Sırbistan’ına geçit yok!

Vakıfbank’ta kavga ettiler

Gizem Örge ile Guidetti kavgası ikilinin Vakıfbank günlerine dayanıyor. İtalyan çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi’nde ‘en iyi libero’ ödülü alan Gizem Örge’yi önce Vakıfbank kadrosunda yedek bıraktı. Sonra milli takıma davet etmedi. Gizem Örge de 2021-22 sezonunda takımdan ayrılarak Fenerbahçe’ye transfer oldu. Aslı Kalaç ise THY’de forma giyerken en son 2021 yıllında Milli Takım’a çağrıldı. Yaşanan tartışmaların ardından Guidetti onu kadroyla almadı.

Gizem Örge gözyaşlarını tutamadı

Guidetti’nin çalıştırdığı Sırbistan’a karşı çok başarılı bir oyun ortaya koyan Gizem Örge maç sonu yaptığı söyleşide gözyaşlarını tutamadı. Santarelli’nin Guidetti’nin yerine takımın başına geçmesiyle 4 yıllık milli forma hasreti biten Gize Örge, şunları söyledi: “Duygusal olarak gerçekten kendimi anlatmama imkân yok şu anda. Dört sezondur taraftarımızla bu milli formayı giyme şansı bulamamıştım. Daha dün ilk sahaya girer girmez İstiklal Marşı’nı okurken duygularıma hâkim olamadım. O yüzden benim için anlamı çok büyüktü. O yüzden yıllar sonra oynadığım maçta galibiyet almak da çok güzeldi. O yüzden çok mutluyum, çok gururluyum. Gerçekten bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Gözyaşlarımı tutamadım maç bittikten sonra. Adrenalin çok yüksekti. sadece her topu çıkartmaya çalıştım. Takımın kazanmasına katkım olduysa ne mutlu bana. Yolumuza galibiyetle devam ediyoruz. Çok mutluyum.”

Aslı Kalaç’tan gönderme: Benim için kişisel bir maçtı

Guidetti ile sorun yaşayan başkan bir oyuncu olan ve Fenerbahçe forması giyen Aslı Kalaç ise “Benim için de biraz kişisel olarak önemli bir maçtı. Ben de duygusalım Gizem gibi. Maçtan galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyum” dedi.

Filenin Sultanları, üçüncü maçında bugün İtalya ile saat 20.00’de karşılaşacak.

Filenin Sultanları Milletler Ligi’ne kazanarak başladıFilenin Sultanları Milletler Ligi’ne kazanarak başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.