İYİ Parti’de Millet İttifakı bilmecesi: Bitti mi, devam mı

İYİ Parti'de Uğur Poyraz ve Bahadır Erdem Millet İttifakı'nın bittiğini açıklarken, dün konuşan parti sözcüsü Kürşat Zorlu, kurultayda karar verileceğini söyledi.

Siyaset 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu “Millet İttifakı sona erdi” açıklamalarına yönelik değerlendirmede bulundu. Zorlu, 25 Haziran’daki kurultaya dikkat çekerek, “Yerel seçimde ittifakımızın ortaya koyduğumuz başarı sürüyor. Stratejik kararımızı kongre sürecinde belirleyeceğiz” dedi.

Zorlu  “Millet İttifakı sayın genel başkanımızın teklifiyle bir araya gelmesiyle çok büyük başarılar elde etmiştir. Seçim sonucunun ardından genel başkanımız, başkanlık divanımız milletvekillerimizle bir araya geldi. Büyük kararları 25 Haziran kongremize topluyoruz. Bu tür stratejik bir nihai kararın sayın genel başkanımızla hep birlikte takip etmemizin önemli olacağını düşünüyorum. Teknik anlamda bu işbirliği bitmiş olsa da, stratejik mesele ile ilgili genel başkanımızın yetkili kurumlarla görüşmesi devam ediyor” diye konuştu.

Öte yandan İYİ Parti’de Kürşat Zorlu’dan önce Millet İttifakı’na ilişkin açıklamalarda yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem Millet İttifakı’nın seçime yönelik bir ittifak olduğunu, seçimden sonra bittiğini söylemişlerdi.

İYİ Partili Poyraz noktayı koydu: Millet İttifakı dağılıyor mu?İYİ Partili Poyraz noktayı koydu: Millet İttifakı dağılıyor mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.