Güzel haber: BioNTech, akciğer kanseri ilacında da ilerleme kaydetti

Alman BioNTech firması, ABD merkezli OncoC4'le ortak çalışmalarında akciğer kanserine karşı kritik başarı elde ettiklerini duyurdu. Katılımcıların yaklaşık yüzde 30'unda kanser tümörlerini küçülttüğü görülen ilaçta onay için gerekli FAZ3 denemelerinin yılın üçüncü çeyreğinde başlaması planlanıyor.

Sağlık 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Alman BioNTech firması, akciğer kanseri çalışmalarında antikor adayının, katılımcıların yaklaşık yüzde 30’unda kanser tümörlerini küçülttüğünün görüldüğünü açıkladı. Üzerinde çalıştıkları ilaçta kaydettikleri ilerlemeyi ABD merkezli OncoC4’le ortak olarak duyuran şirket, OncoC4’un antikor adayı ONC-392’nin (gotistobart) faz ½ denemelerinde cesaret verici işaretler aldığını belirtti.

Antikor adayının katılımcıların yaklaşık yüzde 30’unda kanser tümörlerini küçülttüğünün görüldüğü aktarılırken, yetkililerden onay için gerekli olan Faz 3 denemelerinin yılın üçüncü çeyreğinde başlamasının planlandığı duyuruldu.

BioNTech ve OncoC4, 20 Mart’ta akciğer kanseri ilaç adayını birlikte geliştirmek ve ticarileştirmek için iş birliği yapacaklarını duyurmuştu. İş birliği süresince, BioNTech, OncoC4’ye 200 milyon dolar ön ödeme yapacak ve iş birliği döneminde şirkete çeşitli ödemeler ve kademeli telif ücreti sağlayacak.

BioNTech, pankreas kanserine karşı aşı yaptı, sonuçlar ümit vericiBioNTech, pankreas kanserine karşı aşı yaptı, sonuçlar ümit verici

50 yıllık veri incelendi: Ne kadar kilo o kadar prostat kanseri50 yıllık veri incelendi: Ne kadar kilo o kadar prostat kanseri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.