Türkiye’nin derdi yine sel: Sokaklar kapandı, alt geçitler göle döndü

Türkiye'yi etkisi altına alan sağanak yağışlar nedeniyle Ankara, Antalya ve Kastamonu'nun bazı ilçelerinde sel yaşandı. Alt geçitler su altında kalırken bazı yollar da trafiğe kapandı. Çorum, Denizli ve Bursa'da da su baskınları yaşandı. Bugün için de birçok ilde yağış uyarısı var.

Çevre 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ankara'da sağanak yağış nedeniyle yollar su altında kaldı.

Türkiye’nin birçok yerinde etkili olan sağanak yağışlar bazı illerde sele neden oldu. Bunlardan biri olan Başkent Ankara’daki bazı cadde ve sokaklar ile alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Ankara-Çankırı ve Ankara-Eskişehir yollarında araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kırıkkale-Ankara Yolu Kayadibi mevkisinde sağanak nedeniyle toprak dolan yol bir süre ulaşıma kapandı, ekiplerin müdahalesiyle yeniden kullanıma açıldı.

Ankara’da bazı alt geçitler su altında kaldı.

Dikmen’in bazı bölgelerinde de sağanak etkili olurken, Öveçler Vadisi sular altında kaldı. Gazi Üniversitesi önündeki alt geçidi su bastı, Balgat alt geçidi ise trafiğe kapandı. Sıhhiye’deki Aksu Kavşağı’na çıkan yollar, biriken su nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı.

Meclis’i de sağanak yağış nedeniyle su bastı.

Ayrıca Ankara’daki yoğun yağış nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni öncesinde TBMM’yi de su bastı.

Ankara’da su basan alt geçitleri açmak için belediye ekipleri harekete geçti.

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi de sağanak nedeniyle su altında kalan ilçelerden biri. Zarı Çayı’nın taşması nedeniyle Pınarbaşı-Azdavay kara yolu da trafiğe kapatıldı. Ekipler kapanan yolları açmak için müdahale etti.

Pınarbaşı ilçesi de sele teslim oldu.

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Adrasan Sahilinde de sağanak nedeniyle sel yaşandı. Sel nedeniyle bazı iş yerlerinde hasar oluştu.

Adrasan Sahili’nde meydana gelen sel iş yerlerine zarar verdi.

Öte yandan  Sarıkavak Deresi’nde sele kapılan araç da sel sularıyla birlikte sürüklendi. Araçta bulunan kişiler kendi imkanları ile kurtuldu.

Dün ayrıca yoğun yağışlar nedeniyle Çorum, Denizli ve Bursa’da da evleri ve yolları su bastı, bazı tarım arazileri ve tarım araçları zarar gördü. Yağışların birkaç gün daha sürecek olması, meteorolojinin uyarı verdiği illerde tedirginliğin sürmesine yol açıyor.

Araçtaki vatandaşlar ölümle burun buruna geldi.

Eskişehir'de sel: Seyitgazi dereleri sokaklara taştıEskişehir’de sel: Seyitgazi dereleri sokaklara taştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.