Efeler’in bileği ilk kez büküldü

CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu’nda Romanya’yı ağırlayan Filenin Efeleri, Konya’da ağırladığı Romanya’ya 3-2 mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Romanya, turnuvadaki ilk galibiyetini Konya'da 5 set sonunda aldı.

Türkiye, CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu üçüncü maçında ilk iki maçında galibiyet alamayan Romanya’yı Konya’da konuk etti. Parkeye kayıpsız çıkan milliler, 12 bin kişinin takip ettiği maça fırtına gibi başladı. İlk set 25-14 üstünlüğümüzle sona erdi.

Filenin Sultanları'nın geri dönüşü ABD'ye yetmediFilenin Sultanları’nın geri dönüşü ABD’ye yetmedi

Romanya ikinci sette reaksiyon verdi ve 21-25’le skoru eşitledi. Üçüncü sette yeniden toparlanan temsilcimiz 25-20’lik skorla yeniden öne geçti. Dördüncü set son derece çekişmeli geçti. 15-15’e kadar karşılıklı sayılar alındı. Romanya son bölümde öne çıktı ve 22-25’le karşılaşmayı karar setine taşıdı. Son sete daha iyi başlayan konuk ekip oldu. Romanya, saha değişiminden sonra farkı iyice açtı ve son bölüme 5 sayılık avantaj götürdü. 12-15’le 5. seti önde bitiren Romanya turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. Filenin Efeleri böylelikle ilk mağlubiyetini alırken 2 set kazandığı karşılaşma sonunda liderliğini korudu. Efeler, bir sonraki maçını 10 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’de Romanya deplasmanında oynayacak.

 

Fenerbahçe'den 7 oyuncuya veda!Fenerbahçe’den 7 oyuncuya veda!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.