Erdoğan aile için Anayasa değişikliğinde ısrarlı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından açıklama yaptı, "Ailenin sapkın akımlardan korunmasına kadar her türlü adımı atacağız" dedi ve Anayasa teklifini Meclis'e getireceklerini söyledi.

Siyaset 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Erdoğan seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısından sonra ulusa sesleniş konuşması yaptı.

28 Mayıs’taki seçimin ardından ilk Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşti. Saat 15.10’da başlayan toplantı 4 saat 10 dakika sürdü ve ardından Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yaptı. Seçim sürecinde sandığa gidenlere teşekkür eden Erdoğan, “Sandıklar kapandıktan sonra hep birlikte eğer önümüze bakabiliyorsak, Allah’ın izniyle millet olarak bileğimizi kimse bükemez. Geride bıraktığımız son 21 yılda bunu 17 kez başardık” dedi.

Seçimlerin ardından gerçekleştirilen ilk Kabine toplantısı sonrası halef selef Hakan Fidan ile İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı’nın basın açıklaması öncesi gazetecilerle ayak üstü sohbet etti.

Erdoğan,bu sene Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı ve “Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır” dedi.

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin de konuşan Erdoğan, “İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz. Bir şeyi daha söylüyorum: Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlardan korunmasına kadar her türlü adımı atacağız. Bu minvalde Anayasa değişikliği teklifimizi milletin takdirine sunacağız” açıklaması yaptı.

Erdoğan’ın bu sözleriyle, AK Parti’nin “Aile, kadın, erkek ve çocuklardan oluşur” ibaresini taşıyan anayasa teklif paketini tekrar gündeme getirmeyi planladığı akla geldi. Teklifin hazırlanma gerekçesi, LGBT evliliklerin aile tanımının içinde yer alma ihtimalinin önüne geçmekti.

Teklifin kabulü için en az 360 milletvekilinin evet oyu vermesi gerekiyor. Evet oyları 400 ile 360 arasında kalırsa anayasa değişikliğinin referanduma sunulması gerekiyor. İktidarın bu sayılarda milletvekili olmadığı için muhalefetten destek gerekecek. Erdoğan’ın ‘teklifi milletimizin takdirine sunacağız!’ demesi dışarıdan bir destekle referandum hedeflendiği izlenimini doğuruyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (ortada) Erdoğan’ın açıklamasının öncesinde gazeteciler ile sohbet etti.

Erdoğan sığınmacılara ilişkin de konuştu ve şunları söyledi:

“Savaştan ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde, dualarını da alarak anavatanına dönüşlerini teşvik edeceğiz. Her ne olursa olsun Türkiye’yi Boraltan Köprüsü faciası gibi yeni utançlar yaşatmayacağız. Bu meseleyi tarihimize, inanç değerlerimize yakışan şekilde suhuletle çözüme kavuşturacağız.”

Erdoğan’ın konuşmasında ekonomiyle ilgili yapılacak düzenlemeleri anlattığı  bölümü aşağıdaki linkte ayrı bir haberde okuyabilirsiniz.

Erdoğan buğday fiyatını açıkladı, asgari ücrete zam sürecini başlattıErdoğan buğday fiyatını açıkladı, asgari ücrete zam sürecini başlattı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.