Efsane Paolo Maldini kulüpten kovuldu! Milan’da isyan çıktı

Milan'ın CEO'su Gerry Cardinale ile anlaşmazlığa düşen idari direktör Paolo Maldini'nin kulüpteki görevine son verdi. Hem oyuncular hem taraftarlar karara isyan etti.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Paulo Maldini, Milan'ın eski başarılı günlerine dönmesinde başrol oynadı.

Milan’ın 1984-2009 yılları arasında aralıksız formasını giyen, efsane kaptanı Paolo Maldini, aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan 9 yıl sonra 2018’de Milan’a idari direktör olarak döndü. Onun dönüşüyle çöküşteki Milano kulübü eski günlerine döndü. Geçen sezon şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı. Ancak bu sezon Maldini ile Milan’ın sahibi Gerry Cardinale arasına kara kedi girdi. Maldini, kadroya önemli takviyeler yapmak isterken takımın performansından memnun olmayan Cardinale, buna engel oldu. En sonunda beklenen oldu. Milan, yaptığı basın açıklamasıyla ayrılığı duyurdu.

Futboldan bir Zlatan geçtiFutboldan bir Zlatan geçti

Serie A takımının açıklamasında şöyle denildi: “Paolo Maldini’nin kulüpteki görevi 5 Haziran 2023’te sona ermiştir. Milan’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ne dönüşü ve özellikle 2021-2022 sezonunda Serie A şampiyonluğunu kazanmasına yaptığı katkılardan ötürü Maldini’ye teşekkür ederiz. Maldini’nin sorumlulukları futbol takımın başında bulunan Stefano Pioli’ye yakın çalışacak bir ekibe aktarılacak.”
Maldini ile beraber sportif direktör konumundaki Ricky Massara’nın da ayrılığa yakın olduğu belirtiliyor.

Maldini, 2022’de Globe Soccer Ödülleri’nde yılın yöneticisi ödülünü kazandı.

Yıldızlar Maldini için tepkilerini gösterdi

Karar, hem taraftarların hem de futbolcuların öfkesine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Maldini ile birlikte sözleşmesini uzatan Milan’ın yıldız futbolcusu Rafael Leao, Twitter hesabından kafası karışmış bir emoji attı. Ardından Instagram’da ‘dudaklar mühürlü’ hareketi yaptığı görülen bir video paylaştı. Orta saha oyuncusu Yaccine Adli de Maldini’yi desteklemek için Milan efsanesinin ‘Yılın Yöneticisi’ ödülünü tuttuğu bir görseli sosyal medyasından yayınladı. La Repubblica gazetesi de Maldini tarafından Milan’a kazandırılan Fransız Theo Hernandez ve kaleci Mike Maignan ikilisinin kulübün CEO’sunun aldığı karara öfkelendiğini yazdı. Taraftarlar da sosyal medyada kulübün kararına tepkigöstererek CEO Cardinale’yi istifaya çağırdı.

Maldini, futbolculuk döneminde Milan Formasıyla 7 İtalya Serie A, 5 İtalya Süper Kupası, 1 İtalya Kupası, 5 UEFA Şampiyonlar Ligi, 4 Avrupa Süper Kupası kazanmıştı.

Rafael Leao 5 yıllık imzayı attıRafael Leao 5 yıllık imzayı attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.