Şike yapan snooker sporcularına ömür boyu men!

Çinli snooker oyuncuları Liang Wenbo ve Li Hang, şike yaptıkları gerekçesiyle spordan ömür boyu men cezası aldılar. Soruşturma kapsamında yargılanan diğer 8 sporcuya ise 20 ay ile 5 yıl 4 ay arasında ceza verildi.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Snooker'da şikeye hayat boyu men cezası!

Çin, snooker konusunda önde gelen ülkelerden biri. Bu spor dalında birçok sporcu geliştiren ülke, geçtiğimiz aylarda ortaya atılan şike iddialarıyla sarsılmıştı. Dünya Profesyonel Bilardo ve Snooker Birliği (WPBSA), şike soruşturması kapsamında yargılanan 10 Çinli sporcu hakkında kararlarını açıkladı.

Karşılaşmaları manipüle etmek, hile yapmak ve yasa dışı bahis oynamak gerekçeleriyle suçlu bulunan 10 sporcudan Liang Wenbo ve Li Hang, ömür boyu spordan men cezası aldı. Sporcular ayrıca 43’er bin sterlin para cezasına çarptırıldılar. Wenbo’nun kariyerinde daha önce İngiltere Açık zaferi bulunuyordu.

Crucible Tiyatrosu’nda tarihi şampiyon: Luca BrecelCrucible Tiyatrosu’nda tarihi şampiyon: Luca Brecel

Ceza alan diğer sporculardan daha önce Masters şampiyonluğu bulunan Yan Bingtao Aralık 2027’ye kadar ceza aldı. Birleşik Krallık şampiyonluğu bulunan Zhao Xintong’un ise Eylül 2024’e kadar yeşil çuhada mücadele etmesi yasaklandı.

Snooker tarihinin gördüğü en büyük şike skandalı olarak değerlendirilen olayların ardından ceza alan diğer isimler ve men edildiği süreler aşağıdaki gibi:

Lu Ning: 5 yıl 4 ay

Chang Bingyu: 2 yıl

Bai Langning: 2 yıl 8 ay

Zhao Jianbo: 2 yıl 4 ay

Chen Zifan: 5 yıl

Zhang Jiankang: 2 yıl 11 ay

Böylesi hikaye ilklerin yazarına yakışırdıBöylesi hikaye ilklerin yazarına yakışırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.