Binance’de kriz büyüyor, artık dolar kabul etmiyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine dava açmasının ardından dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

Ekonomi 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bİnance ve CEO'su Changpeng Zhao hakkında 13 suçtan dava açıldı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD’li düzenleyici kurumların şirket ve CEO Changpeng Zhao aleyhine 13 suçlamayla dava açmasının ardından dolar cinsinden para yatırma işlemini askıya aldığını ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini de 13 Haziran itibarıyla durdurmaya hazırlandığını açıkladı.

Binance’in ABD birimi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bir süre yalnızca kripto para işlemlerinin gerçekleştirildiği bir platforma geçiş yapmak üzere “proaktif adımlar” attığını ifade etti.

 

ABD Binance'e dava açtı, Bitcoin çakıldıABD Binance’e dava açtı, Bitcoin çakıldı

Diğer işlemler devam ediyor

Şirket, müşterilerine gönderdiği notta kripto para cinsinden işlemler, stake yani kripto para cüzdanına para kitleme işlemi, para yatırma ve çekme işlemlerinin devam edeceğini belirtti.

ABD’nin sermaye piyasaları düzenleme kurumu SEC, Pazartesi günü Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya dava açtıktan yalnızca bir gün sonra bir diğer kripto para borsası Coinbase’e de dava açarak kripto piyasası üzerindeki baskıyı artırmıştı.

Coinbase’in notu kırılıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Coinbase’in görünümünü durağandan negatife çekti. Bu gelişme, önümüzdeki dönemde yapılacak ikinci değerlendirmede koşullarda olumlu bir gelişme görülmemesi durumunda Coinbase’in notunun kırılacağı anlamına geliyor. Moody’s, kararın salı günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Coinbase’e karşı açılan ve platformun bir komisyoncu, ulusal menkul kıymetler borsası veya takas kurumu olarak kaydolmayarak, ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini iddia eden davanın ardından geldiğini duyurdu.

Moody’s, SEC’in iddialarının Coinbase’in iş modeli ve nakit akışları üzerindeki etkisinin belirsiz büyüklüğünün de altını çizdi. Coinbase’in mevcut kredi notları olan “B2” kurumsal aile notu ve üst düzey borç “B1” notunu ise değiştirmedi. Her iki not da yatırım yapılabilir seviyenin altında yani “çöp” kredi kalitesini ifade ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.