Leeds United da resmi olarak Amerikalılara satıldı: Küme düşen takıma 170 milyon!

Premier Lig’e veda eden ekiplerden Leeds United, Amerika merkezli konsorsiyum 49ers Enterprises’a satıldı. İngiliz basınına göre kulübün çoğunluk hisselerinin eski sahibi Andrea Radrizzani satıştan 170 milyon sterlin kazandı.

Spor 11 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Küme düştüler, 170 milyona alıcı buldular.

Premier Lig’den Championship’e düşen Leeds United’da köklü bir değişim yaşandı. Kulübün İtalyan çoğunluk hissedarı Andrea Radrizzani, sahip olduğu hisselerin tamamını ABD merkezli konsorsiyum 49ers Enterprises’a devretti. Devir işlemi kulüp tarafından resmi olarak duyuruldu.

İngiltere basınında çıkan haberlere göre Radrizzani, elindeki yüzde 56’lık hisseyi Amerikalı iş ortaklarına 170 milyon sterlin karşılığında sattı. İtalyan, 2017 yılında kulübün tüm hisselerini 45 milyon sterlin karşılığında satın almıştı. 49ers Enterprises ise İtalyan iş insanıyla olan ortaklığa 2018 senesinde hisselerin yüzde 15’lik bölümünü satın alarak başlamıştı.

Acun Ilıcalı Britanya'da büyüyor: Hull City'den sonra ShelbourneAcun Ilıcalı Britanya’da büyüyor: Hull City’den sonra Shelbourne

ABD merkezli şirket bu oranı zamanla yüzde 44’e kadar çıkardı. Sezon içinde de belli dönemlerde Amerikalıların Leeds United’ın tamamını alacağı yönünde haberler vardı. NFL ekiplerinden San Francisco 49ers’ın da sahibi olan ekip için sezon sonu kaçınılmaz fırsat oldu.

Radrizzani, takımın küme düşmesi sonucunda “Leeds United Taraftar Kulübü” tarafından protesto edilmiş, taraftar grubu İtalyan iş insanıyla alakalı olarak kulübü yönetmeye yeterli olmadığı yönünde bildiri yayınlamıştı.

Transfer açıklandı: Dünya şampiyonu orta saha Liverpool’daTransfer açıklandı: Dünya şampiyonu orta saha Liverpool’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.