Stallone’den Schwarzenegger’e: Ejderhayla dövüşüp sadece bir yara bandıyla döner

Aksiyon filmlerinin yıldızları Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenegger bir zamanlar sıkı rakiplerdi ancak şimdi birbirlerini övmekten çekinmiyorlar. Stallone, Schwarzenegger ile farklı oyunculuk tarzları olduğunu söyledi, üstünlüğü meslektaşına verdi: "O üstündü. Hep verecek bir cevabı vardı."

Kültür Sanat 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Hollywood yıldızları Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenegger…. Onlar aksiyon filmlerinin efsane isimleri. Özellikle 80’lerdeki aksiyon filmleri ve aralarındaki rekabetle tanınan oyuncular, uzun süre benzer roller için yarıştı. Stallone ‘Rocky’ ve ‘Rambo’ serileriyle unutulmaz filmlere imza atarken Schwarzenegger ise Terminator filmlerinin yıldızı olarak kariyerini sürdürdü. Bugün ikisi de aksiyon filmlerinin öncü isimleri olarak anılıyor.

‘Ejderhayla dövüşüp sadece bir yara bandıyla döner’

İki usta oyuncu, şimdi geçmişe dönüp birbirlerini övmekten çekinmiyorlar. Hatta büyük bir mütevazılıkla üstünlüğü birbirlerini veriyorlar. Tüm bunları Arnold Schwarzenegger’in kariyerine ve hayatına odaklanan Netflix belgeseli ‘Arnold’dan öğrendik. Belgeselde yer alan Stallone, Schwarzenegger ile dostlukları ve aralarındaki rekabetleri anlattı. Birbirlerinden farklı oyunculuk tarzları olduğunu belirtti ve üstünlüğü meslektaşına verdi:

“O üstündü. Her zaman verecek bir cevabı, vücudu ve gücü vardı. Bu onun karakteriydi. Ben sürekli dayak yiyordum, oysa Arnold pek fazla yara almadı. Ona, ‘Arnold, sen ejderha ile dövüşebilir ve bir yara bandıyla geri dönersin’ derdim.”

‘Stallone olmasaydı bu kadar sıkı çalışmazdım’

Rocky yıldızı Stallone, ayrıca “Her seferinde Rambo II gibi bir film çıktığında, onu geride bırakmanın bir yolunu bulmalıyım” diye düşündüğünü de itiraf etti. ‘The Terminator’ ve ‘Commando’ gibi filmlerle, Schwarzenegger Stallone’nin rakibi haline geldi. Stallone’a göre onlar arasındaki rekabet Muhammad Ali ve Joe Frazier’a benziyor.

Bu övgüler tek taraflı değildi elbette. Schwarzenegger da kendi başarısından arkadaşına pay vermeyi ihmal etmedi: “Ben rekabetçi bir insanım. Stallone olmasaydı, belki de ’80’lerde yaptığım türde filmleri yapmak için bu kadar sıkı çalışmaya hevesli olmazdım.

Stallone ve Schwarzenegger’in ilişkisi, aksiyon filmleri tarihine bir yolculuk ve Schwarzenegger’in vücut geliştirme şampiyonluğundan Hollywood ikonluğuna ve politikacılığa uzanan hayatı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler Netflix’in üç bölümlük ‘Arnold’ belgeseline bir şans verebilir.

Emily Blunt: Ben ettim sen etme kızımEmily Blunt: Ben ettim sen etme kızım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.