Sarallar suç örgütü lideri kendi isteğiyle gelmiş

Sarallar suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Alaattin Saral yakalandığı Belçika'dan kendi isteği ile Türkiye'ye iade edildi. Saral'ın hakkında kırmızı bülten çıkarıldıktan bir gün sonra yakalanması ise dikkat çekti. Saral dün tutuklandı.

Gündem 13 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'SARALLAR GRUBU' OLARAK BILINEN ORGANIZE SUC ORGUTU LIDERI ILYAS ALAATTIN SARAL'IN HAKKINDA KIRMIZI BULTENLE ARAMA KARARI CIKARILDIKTAN BIR GUN SONRA BRUKSEL'DEN TANZANYA'YA GITMEYE CALISTIGI SIRADA HAVALIMANINDA YAKALANDIGI ORTAYA CIKTI. SARAL'IN BRUKSEL'DE CIKARILDIGI MAHKEMEDE TURKIYE'YE IADE EDILMEK ISTEDIGI VE BUNUN UZERINE TURKIYE'YE GONDERILDIGI OGRENILDI. FOTO:ISTANBUL-DHA

Kamuoyunda ‘Sarallar Grubu’ olarak bilinen organize suç örgütünün firari durumundaki lideri İlyas Alaattin Saral Brüksel’in Belçika kentinden Tanzanya’ya gitmek üzereyken yakalandı. Alaattin Saral’ın yakalanmasından bir günce (8 Haziran) hakkında kırmızı bültenle arama kararının çıkarıldığı öğrenildi.

Brüksel’de mahkemeye çıkarılan İlyas Saral, Türkiye’de mahkemesi olduğunu, bu nedenle Türkiye iade edilmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Saral, Belçika’dan Türkiye’ye gönderildi.  Polis ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda teslim alınan Saral, buradan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Saral, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sedat Şahin grubu ile arasındaki kanlı çatışmalar nedeniyle Türkiye’nin gündemine oturan Sarallar organize suç örgütüne yönelik  30 Haziran 2022 tarihinde operasyon yapıldı. Bu operasyon kapsamında açılan davada 169 sanık şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede örgüt yönetici olarak adları geçen sanıkların hepsi tahliye edildi. Alaattin Saral ise yurtdışında kaçak olduğundan hakkında bir işlem yapılamamıştı. Sarallar suç örgütünde yönetici olduğu iddia edilen bazı şüphelilerin hakimlerle yaptığı telefon tapeleri de dava dosyasında yer almıştı.

Ayrıca dün “Sarallar” olarak bilinen suç örgütüne ilişkin 21’i tutuklu 168 sanığın yer aldığı davada, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” ile “nitelikli yağma” suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İlyas Saral, tutuklandı.

Sarallar suç örgütünün lideri yakalandıSarallar suç örgütünün lideri yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.