Vedat Günyol ödülü Haydar Ergülen’in

Vedat Günyol'un anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen 7. Vedat Günyol Deneme Ödülü'nü Haydar Ergülen 'Yayan Yapıldak' kitabıyla kazandı. Kartal Kitap Fuarı sırasında düzenlenen törende Ergülen ödülünü aldı. Yarışmada Esila Ayık da Genç Deneme Yazarı Ödülü’nü aldı.

Kültür Sanat 13 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kartal Kitap Fuarı sırasında yapılan törende yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.

Çevirmen, eleştirmen, öğretmen, yayıncı ve yazar Vedat Günyol anısına; Kartal Belediyesi’nin, Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye Pen Yazarlar Derneği. Cumhuriyet gazetesi, Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı ile birlikte düzenlediği 7. Vedat Günyol Deneme Ödülü’nü Haydar Ergülen ‘Yayan Yapıldak’ adlı kitabıyla kazandı.

Yarışmada seçiciler kurulu, ‘Anlatı Desenleri’ eseriyle Özgür Taburoğlu ve  ‘Parçalı Bulutlu’ kitabıyla Tuğçe Isıyel’e de özel ödül verilmesi yönünde karar aldı. Ayrıca ‘Z Bakış’ adlı kitabıyla Esila Ayık da Genç Deneme Yazarı Ödülü’nü kazandı.

Vedat Günyol 2004’te yaşamını yitirmişti.

49 başvuru yapıldı

Önceki yıllarda Vedat Günyol’un doğum günü olan mart ayının ilk haftasında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüller sahiplerine verilirken, bu yıl kültür merkezinin tadilata girmesi nedeniyle tören 3. Kartal Kitap Fuarı sırasında yapıldı. Kartal Kitap Fuarı KE sahnesinde düzenlenen ödül töreninde Haydar Ergülen ödülünü Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Başkanı Adnan Özyalçıner’ın elinden aldı.

49 katılımcının katıldığı yarışmada seçiciler kurulu Adem Uçar, Adnan Özyalçıner, Arif Kızılyalın, Celal Ülgen, Hakan Unutmaz, Halil İbrahim Özcan, Hürriyet Yaşar, Hüseyin Köse, Mazlum Çetinkaya, Rengin Cemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden’den oluşuyor.

Behramoğlu onur konuğu olduğu fuarda sansürlendiBehramoğlu onur konuğu olduğu fuarda sansürlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.