Almanya vizesi reddedilen sanatçılarda bugün: Erkan Oğur

Almanya'nın vize başvuru talebini reddettiği sanatçılara bir yenisi daha eklendi. Konser için vize başvurusu yapan Erkan Oğur vize alamadı. Geçen haftalarda müzisyen Volkan Konak, sanatçı Onur Akın ve Başak Daşman'a da vize verilmemişti.

Kültür Sanat 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Son dönemde büyük bir krize dönüşen vize redleri sanatçıların etkinliklerinin iptaline neden oluyor.

Almanya ile Türkiye arasındaki vize krizi devam ederken vize reddi alan sanatçıların da sayısı artıyor. İki ülke ve büyükelçilikler tarafından karşılıklı açıklamalar yapılsa da arka arakaya red haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak konser için vize başvurusu yapan Erkan Oğur’un Almanya vize başvurusu reddedildi. Aslı Atasoy’un Twitter hesabından duyurduğu vize reddi sonrasında sosyal medya kullanıcıları da herkesi etkileyen vize krizine tepki gösterdi.

Vize alamayanlar listesi uzuyor

Son günlerde Almanya ve Türkiye arasındaki vize krizinden etkilenen sanatçıların sayısı artıyor. Geçen haftalarda müzisyen Volkan Konak, sanatçı Onur Akın ve Başak Daşman’a da vize verilmemişti. Müzisyenlerin konserleri iptal olurken Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın rol aldığı ‘Kelepçe Kullanma Kılavuzu’ da Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne katılamamış, oyun iptal edilmişti. Volkan Konak da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya’ya yaptığı vize başvurusunun iki kez iptal edildiğini duyurmuş, vize verilmediği için konserlerini iptal ettiğini açıklamıştı. Erkan Oğur cephesinden vize reddine dair bir açıklama gelmedi.

Vize krizi herkesi yıldırdı: Öğrenciler 10 ay, ihracatçı 3 ay randevu bekliyorVize krizi herkesi yıldırdı: Öğrenciler 10 ay, ihracatçı 3 ay randevu bekliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler