Efes, İzmir’e şampiyon olmak için gidiyor

Basketbol Süper Lig final serisi ikinci maçında Anadolu Efes, Karşıyaka’yı 85-68 mağlup etti ve seride durumu 2-0’a getirdi. Efes, Karşıyaka deplasmanında oynayacağı maçlardan birini kazanması durumunda şampiyon olacak.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Efes, İstanbul'dan 2'de 2'yle ayrıldı.

Anadolu Efes ve Karşıyaka Basketbol Süper Lig final serisi 2. maçında kozlarını Sinan Erdem Spor Salonu’nda paylaştılar. Maça iyi başlayan taraf tıpkı ilk karşılaşmada olduğu gibi ev sahibi taraf oldu. Efes, ilk çeyreği 21-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte üstünlüğünü sürdüren lacivert-beyazlılar farkı 16 sayıya kadar çıkardılar. Ancak Karşıyaka’dan reaksiyon gecikmedi. İlk yarı sonuna kadar farkı tek haneye indiren İzmir ekibi, devreye 43-35 geride gitti.

İsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem olduİsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem oldu

İkinci yarıda oyun yine ilk maçtaki gibi çekişmeli bir hal aldı. Karşıyaka, rakibiyle arasındaki takip mesafesini iyice azalttı. Son çeyreğe 58-54 Efes üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte Karşıyaka’nın faul hakkı erken doldu. Skor yükünü taşıyan Amathe M’Baye ve Elijah Bryant gibi isimlerin yanı sıra Efes’te Larkin de devreye girdi. Ufuk Sarıca maçın bitimine yaklaşık 5 dakika kala hakemlere itirazları sonucu iki teknik faul alarak oyundan atıldı. Efes, farkı giderek açtığı çeyreğin sonunu da iyi getirdi ve maçı 85-68 kazanarak saha avantajını korumayı başardı.

Lorenzo Brown Dünya Kupası’nı pas geçebilirLorenzo Brown Dünya Kupası’nı pas geçebilir

Efes’te Bryant 23 sayı, 5 ribaunt; M’Baye 20 sayı, 6 ribaunt ve Larkin 18 sayı 6 ribauntla oynadı. Karşıyaka’da ise Vitto Brown ve Errick McCollum 16’şar sayıyla oynadılar. Seride üçüncü maç 17 Haziran Cumartesi akşamı saat 18.00’de İzmir Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.