Kuzey’in kralına yeni koç Rajakovic

NBA takımlarından Toronto Raptors, Sırp koç Darko Rajakovic’i takımın başına getirdiğini duyurdu. Rajakovic, NBA tarihinde Sırbistan doğumlu ikinci koç oldu.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Toronto Rajakovic'e emanet.

Toronto Raptors, play-in macerasının ardından 2022-23 sezonunu erken denebilecek şekilde noktalamıştı. Takım, 41 galibiyet ve 41 mağlubiyetli sezonu play-off yapamadan bitirdi. Sezonun bitimiyle beraber 5 sezondur takımın koçu olan Nick Nurse’le yollar ayrıldı. Nurse, 2019 şampiyonluğunun değerli parçasıydı.

Toronto, koçluk pozisyonu için 44 yaşındaki Sırp Darko Rajakovic’le anlaştığını duyurdu. Raptors tarihinin 10. koçu olarak görev yapacak Rajakovic, NBA’deki ilk başantrenörlük görevine adım atacak. Rajakovic ayrıca 2018-19 sezonu başında Phoenix Suns’ın başına geçen Igor Kokoskov’dan sonra bir NBA takımını çalıştıracak ikinci Sırp koç olacak.

Rajakovic, imza töreninde “Son 3 gündür yüzümde o kadar büyük bir gülümseme var ki yanaklarım acımaya başladı. Bu olay Toronto’daki Sırp topluluğu için de önemliydi. Ülkemdeki ailem ve Sırbistan basketbolu için önemli bir olay” dedi.

Lorenzo Brown Dünya Kupası’nı pas geçebilirLorenzo Brown Dünya Kupası’nı pas geçebilir

Önce Avrupa sonra Amerika’da çalıştı

Darko, 2012 senesine kadar Avrupa’da Sırbistan ve İspanya gibi ülkelerde çalıştı. Amerika’ya gelişi ise Gelişim Ligi koçluğuyla oldu. 2012-2014 arasında Tulsa 66ers’ı çalıştırdı. 2014-15 sezonunda Oklahoma City Thunder’ın asistan koçu oldu. 2019’a kadar burada çalıştıktan sonra 2019-20’de Phonix’te asistanlık yaptı. 2020-23 yılları arasında ise Memphis’te Taylor Jenkins’in yanında çalıştı. Darko, NBA’deki ilk başantrenörlük deneyimi için Toronto’yla anlaştı.

İsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem olduİsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem oldu

Toronto yeniden yapılanabilir

Toronto Raptors geçen sezonu play-off dışında tamamladı. Eski koç Nick Nurse’ün takımdan gönderilmesinin ardından yıldız kısalardan Fred VanVleet de sözleşmesindeki oyuncu opsiyonunu kullanmak yerine serbest oyuncu piyasasına giriyor. Bir diğer kısa Gary Trent’in de kontratında benzer madde var ve oyuncunun tercihinin ne olacağı merak konusu. Takımda hala Pascal Siakam ve OG Anunoby gibi değerli takas parçaları olabilecek oyuncular var. Bu oyuncuların yanı sıra kadrodaki dokunulmaz isimse genç forvet Scottie Barnes.

Raptors’taki kısaların kaderi merak konusu.

Sırp sporu için altın hafta

Sırp sporu inanılmaz bir haftayı geride bıraktı. NBA’de Denver Nuggets şampiyon olurken Nikola Jokic tarihi başarılara imza attı. Novak Djokovic ise Fransa Açık’ta kazandığı şampiyonlukla tenis tarihinin tek erkeklerde en fazla grand slam kazanan ismi oldu. Sırbistan 3’e 3 Erkekler Milli Basketbol Takımı ise Dünya Şampiyonu oldu. Darko Rajakovic ise Sırbistan basketbol tarihine NBA’de koçluk yapan 2. isim olarak adını yazdırdı.

Fransa'nın ve kortların tek efendisi: Novak DjokovicFransa’nın ve kortların tek efendisi: Novak Djokovic

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.