Yeni büyükelçiler ataması yapıldı: ‘Kitaplı diplomat’ Moskova’ya, Denktaş’ın torunu Varşova’ya

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Moskova Büyükelçiliğine, Denktaş'ın torunu Rauf Alp Denktaş ise Varoşava Büyükelçiliğine atandı.

Siyaset 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini dair ilk tebliği gerçekleştirdi. Buna göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi olarak görevlendirildi. Paris Büyükelçiliğine Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz ise Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi olarak görevlendirildi.
Öte yandan Varşova Büyükelçiliğine Rauf Alp Denktaş, Asuncion Büyükelçiliğine Yavuz Kül, Fas Büyükelçiliğine Mustafa İlker Kılıç, Kiev Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Nezdindeki Daimi Temsilciliğe Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Nevzat Uyanık, Madrid Büyükelçiliğine de Nüket Küçükel Ezberci görevlendirildi.

Berna Laçin’i davet etmişti

Hükümete yönelik sert eleştirileriyle bilinen sanatçı Berna Laçin, geçtiğimiz ay Paris’te Büyükelçi Refik Ali Onaner’in daveti ile piyanist Gülsin Onay’ın dinletisine katılmıştı. Sosyal medyada ‘Ebabil Hareketi’ mahlasını kullanan ve CHP’li Özgür Özel tarafından Süleyman Soylu’ya bağlı ‘trol’ ekibi olduğu öne sürülen grup, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu etiketleyerek “Topluma hakaret eden Berna Laçin, sizin atadığınız Büyükelçi tarafından krallar gibi ağırlandı” ifadeleriyle Onaner’i eleştirmişti.

Denktaş’ın torunu büyükelçi oldu

Yeni atanan büyükelçiler arasında dikkat çeken biri isim de Varşova Büyükelçiliğine atanan Rauf Alp Denktaş oldu. KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu olan Rauf Alp Denktaş dedesi gibi Kıbrıs davasıyla yakından ilgilenen bir isim. Rusya ile batı arasında yaşanan gerilimin ana merkezlerinden biri olan Varşova’ya büyükelçi olarak atanması  dikkat çekti.

Moskova’ya Rusya’yı bilen büyükelçi

Türkiye açısından önemli merkezlerden biri de Moskova. Moskova’ya Büyükelçi olarak atanan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç Rusya’yı yakından bilen isimlerden birisi. Tanju Bilgiç 2011-2014 yılları arasında Saint Petersburg Başkonsolosu olarak görev yaptı. Ayrıca Tanju Bilgiç’in “Efsane mi Gerçek mi? AB Dış Politikasında İnsan Haklarının Korunması (2002) ve İnsan Haklarının ABD Örneğinde Dış Politikada Kullanılması (2014) başlıklı iki kitabı bulunmaktadır.

Bakan Fidan, İsveçli mevkidaşı ile NATO’yu görüştüBakan Fidan, İsveçli mevkidaşı ile NATO’yu görüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.