14 yaşındaki Kairan SpaceX mülakatını geçti, LinkedIn’de sınıfta kaldı

14 yaşındaki Kairan Quazi, SpaceX'in Starlink projesinde yazılım mühendisi olarak çalışmaya uygun bulunsa da LinkedIn'e göre yaşı, platformda profil sahibi olacak kadar büyük değil.

Bilim Teknoloji 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
14 yaşındaki Kairan Quazi. Fotoğraf: Kairan Quazi/Twitter

14 yaşındaki Kairan Quazi,  Santa Clara Üniversitesi’nin bilgisayar mühendisliği dalından bu ay mezun olacak ve SpaceX’in Starlink projesinde yazılım mühendisi olarak çalışmaya başlayacak. Bu kadar genç yaşta hayata atılıp dünyanın önde gelen uzay şirketlerinden birinde çalışacak olması doğal olarak haberlere de yansıdı. Ancak çocuğun bu kadar konuşulması bir bakıma LinkedIn hesabına zarar verdi.

Kairan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda LinkedIn’in kendisine gönderdiği mesajın ekran görüntüsüne yer verdi. Bu ekran görüntüsünde, “Hevesiniz, enerjiniz ve odak noktanız bizi heyecanlandırıyor. Neler yapacağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Ancak LinkedIn olarak şimdilik yaş kriterlerimizi karşılayamadığınız için hesabınızı askıya aldık” ifadeleri yer alıyor.

Mesajda ayrıca Kairan’ın 16 yaşına geldiğinde platforma yeniden katılabileceği ve satın aldığı premium planının para iadesinin yapılacağı belirtiliyor. Kairan ise LinkedIn’in bu kararına adeta köpürdü.

“Sürekli bu mantıksız, ilkel saçmalıklarla karşılaşıyorum” diyen Kairan, “Dünyanın en gözde mühendislik işinden birini kapabilecek kadar vasıflıyım ama mesleki bir sosyal medya platformunu kullanabilecek kadar vasıflı değilim öyle mi?” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

https://twitter.com/kairanquazi1/status/1668669593613930496?s=20

İşin ironik kısmıysa Kairan SpaceX’e kabul edildiğini ilk olarak LinkedIn’de duyurmuştu. Kairan, hesabı LinkedIn’den alınmadan çok önce ABC7 News’e verdiği demeçte, “Bazıları çocukluğumu kaçırdığımı düşünüyor ama ben öyle düşünmüyorum. Bu zihniyet beni daha yeni ortaokuldan mezun ederdi” demişti.

Öte yandan LinkedIn’de hesap sahibi olmak için yaş sınırı 16 olsa da Washington eyaletinde 14 yaşında olmak iş hayatına atılmak için yetiyor.

SpaceX'in yeni yazılımcısıyla tanışın: Sadece 14 yaşındaSpaceX’in yeni yazılımcısıyla tanışın: Sadece 14 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.