Bahçeli’den hem üniversite sınavlarına hem de AYM’ye tepki

MHP lideri Bahçeli, üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi, AYM'nin HDP kararına da tepki gösterdi. Bahçeli, "Anlaşılıyor ki söylediklerimizi hiç kale almıyorlar" dedi.

Siyaset 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında üniversite sınavları ve yerel seçimlere ilişkin konuştu. Türkiye’de 19 milyonu temel eğitim ve öğretimde, 8 milyonu da yükseköğretimde olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrenci olduğunu belirten Bahçeli, bu sayının birçok ülkenin nüfusundan kat kat fazla olduğunu söyledi ve zenginliğin de bu olduğunu ifade etti. Öğrencilerin sürekli sınava giriyor olmasını eleştiren Bahçeli, bu sınavların kaldırılacağına dair çalışmaların da sinyalini verdi. Bahçeli, “Biz gençliği sınavlarla veya karnelerle bulmadık, bu yolla da kaybetmeyiz, kaybedemeyiz, kaybetmeyeceğiz. Ümit ediyorum ki, geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren gençlerimizin hedeflerine ulaşmalarını, şayet istedikleri sonuçları alamazlarsa bunun da dünyanın sonu olmadığını, çalışmayla ve sabırla her yokuşun düzlüğe çıkacağını açık açık ifade etmek istiyorum” dedi.

MHP’nin yerel seçimler için hazırlığının başladığını söyleyen Bahçeli, “Mahalli İdareler seçimlerinde takip edeceğimiz birinci stratejik hedefimiz, mevcut belediye başkanlıklarımızı muhafaza ederek, bunun üzerine yenilerini ve hatta daha çoğunu eklemektir. İkinci stratejik hedefimiz, Cumhur İttifakı’nın doğasına ve ruhuna muvafık hareket edip; muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin yürek yaralayan makus ve meyus hallerine son vermektir. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere, diğer tüm büyükşehir belediyelerinin, il belediyelerinin, ilçe ve belde belediyelerinin Türkiye’nin yükselen itibarına ve marka değerine müzahir şekilde yönetilmesi tarihi önemdedir” diye konuştu.

Bahçeli, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, seçime girmediği gerekçesiyle HDP’nin hazine yardımına bloke konulması talebinin AYM tarafından reddedilmesiyle ilgili, “Geçmiş günlerde Anayasa Mahkemesi’nin tasarrufları üzerinde çok geniş değerlendirmelerde bulunduk. Anlaşılıyor ki, Anayasa Mahkemesi başkanı ve kurul üyeleri söylediklerimizi hiç kale almıyor, HDP’nin istekleri doğrultusunda hareket etmeyi Türkiye’ye tercih ediyor. Bu durumdan kurtulması için mutlak suretle yeni bir anayasa hazırlanmalı ve Anayasa Mahkemesi’ne şekil verilmelidir. Milli düşünceye sahip, vatanını seven bir anlayışla Anayasa Mahkemesi’nin faaliyetlerini sürdürmesi gerekir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’nin, Anayasa Mahkemesi kadar önemli bir kurumudur. Cumhuriyet başsavcısının uyarılarını dikkate almayan bir Anayasa Mahkemesi, haddizatında yargı müessesesini dikkate almıyor demektir. Cumhuriyetin kurucusu Yargıtay Cumhuriyet Savcısını dikkate almıyor demektir. Onları şiddetle kınıyorum. Şu Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım” dedi.

Tarsus kendini il ilan etti, ilçe girişine 'ilimize hoş geldiniz' tabelası asıldıTarsus kendini il ilan etti, ilçe girişine ‘ilimize hoş geldiniz’ tabelası asıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.